- Næringen er i ferd med å miste en hel generasjon med oljearbeidere

Publisert

Torsdag denne uken møttes politikere og industrien i Kristiansund for å diskutere olje- og gassbransjens fremtid i regionen. Der var de bekymret for at ungdommen har mistet troen på bransjen.

- Næringen er i ferd med å miste en hel generasjon med oljearbeidere. Ungdomen tror ikke på en ny opptur. Derfor er framsnakking av næringa noe av vårt viktigste arbeid fremover. Det gjelder ikke minst sentrale politikere, der vi alt for ofte opplever det motsatte, sa Kjell Neergaard, ordfører i Kristiansund, ifølge Norsk olje og gass.

Ordføreren er imidlertid blant de som mener at de ser tegn på at det kommer bedre tider.

- Næringen er ikke friskmeldt ennå, men vi har fått noen kraftige oppmuntringer de siste årene. Plutselig er vi ferd med å få investeringer til 50 milliarder i havet utenfor Nordvestlandet og Kristiansund, sier Neergaard.

Tor Bjerkestrand, driftsdirektør Shell Midt-Norge, er også bekymret for bransjens omdømme blant de unge.

- Jeg er bekymret for at det ikke kommer unge krefter til. En ung arbeider som jobber hos oss, forteller hva hun hører når hun er ute å snakker med folk: "Dere er problemet, og dere må rydde opp". Hvis det er denne holdningen som sprer seg rundt middagsbordene er det ikke rart ungdommen velger bort næringen. Derfor er utfordringen at vi alle klarer å formidle det positive næringer bidrar med, sier Bjerkestrand.

Les mer om torsdagens møte på Norsk olje og gass' hjemmeside