Foto: Norsk olje og gass
Foto: Norsk olje og gass

Nå kommer mer enn 1400 ledige jobber i olja

Toppsjef i Lundin Norge: Hvis du vil være med og påvirke fremtiden, har olje- og gass industrien mange muligheter

Publisert Sist oppdatert

Med oppsving i markedet og en aldrende arbeidsstokk er det igjen behov for mange nye stillinger i olje- og gassindustrien.

Norsk olje og gass har spurt sju av medlemsbedriftene om rekrutteringsbehov i inneværende og kommende år. Total trenger de sju bedriftene 1425 nye medarbeidere, inkludert både nyansatte, erstatning fra naturlig avgang og lærlinger.

Det vil være stort behov for høykompetent arbeidskraft og ungdommelig pågangsmot

Karl Eirik Schjøtt Pedersen

- De som velger å gå inn i petroleumsrettede studier vil komme til en næring i stor endring, sier Karl Eirik Schjøtt Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass til enerWE. Det vil være stort behov for høykompetent arbeidskraft og ungdommelig pågangsmot, Tallene over behov for nyansettelser fra våre medlemmer er et bevis på dette.

Owe Ingemann Waltherzøe er konserntillitsvalgt for Safe i Equinor. Han forteller til enerWE at oljebransjen har behov for morgendagens helter.

- Oljenæringen trenger å fornye seg, det er det bare de unge som kan gjøre, sier han til enerWE. Løsningen på miljøutfordringene vil finnes av oljenæringen, særlig norsk oljenæring vil ligge langt fremme i forhold til fornybare energikilder. Den som skal slukke lyset på norsk sokkel er ikke født ennå. Ønsker du deg en jobb for fremtiden er det virkelig smart å velge en karriere innen denne næringen.

Kristin Færøvik er administrerende direktør i Lundin Norge. Hun oppfordrer også morgendagens helter til å vurdere en karriere i olje- og gassindustrien.

Hvis du vil være med og påvirke fremtiden, har olje- og gass industrien mange muligheter

Kristin Færøvik

- Hvis du vil være med og påvirke fremtiden, har olje- og gass industrien mange muligheter. Denne industrien har stor innovasjonskraft, kapitalen kommer hit og vi jobber hver dag for nye teknologiske løsninger. Det er også muligheter for å jobbe utenfor Norge, hvis man ønsker det, sier hun til enerWE.

— Annonse:

Klikk her for å se ledige stillinger på enerWE.no.