Nå jakter Statoil på leverandører i Nord-Norge til Johan Castberg utbyggingen

Publisert

Når et av verdens største flytende produksjonsskip for olje og gass skal bygges og settes i drift utenfor kysten av Finnmark, ønsker Statoil å kartlegge hvilke muligheter som finnes for leverandørindustrien i nord.

- Johan Castberg utbyggingen gir betydelige muligheter for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser i hele Norge. Johan Castberg-prosjektet som har et investeringsanslag på mellom 50-60 milliarder norske kroner kommer til å utgjøre en betydelig del av aktiviteten på norsk sokkel i flere år. Gjennom denne kartleggingen ønsker vi å tilrettelegge og synliggjøre muligheter for aktuell leverandørindustri i Nord- Norge, sier Marit Lind i Statoil leder for anskaffelser Johan Castberg, i en pressemelding fra Petro Arctic.

Petro Arctic er en interesseorganisasjon for bedrifter som ønsker å posisjonere seg som leverandør til eksisterende og framtidige petroleumsrelaterte utbyggingsprosjekter i Nord-Norge og Barentshavet. Nå skal de på oppdrag fra Statoil kartlegge nordnorske leverandører til Johan Castberg utbyggingen.

Kartleggingen av nord-norske leverandører gjelder mange ulike område av selve utbyggingen 240 km nordvest for Hammerfest og ca. 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet i Barentshavet. Først ut er leverandører til fabrikasjon av havbunnsutstyr, større elementer til selve skipet som flammetårn og prosess moduler, lagerområder og ikke minst betydelige mengder med pukk/grus til bruk ute på havbunnen.

- Johan Castberg feltet vil bestå av ca 30 offshore brønner, og er en av de største subsea utbyggingene i industrien nå. Fabrikasjon av utstyr og selve installasjonsfasen på havbunnen vil kunne gi betydelig ringvirkninger til industrien i Nord-Norge. Det er derfor av stor betydning at Statoil synligjør og gir leverandører i nord mulighet for og konkurrer om disse oppdragene sier Kjell Giæver i Petro Arctic.