Musk viser fram ny Tesla-SUV

Publisert

Teslas sjef og grunnlegger Elon Musk skal natt til fredag norsk tid presentere selskapets nye kompakt-SUV, Model Y.

Presentasjonen finner sted i Los Angeles klokken 20 torsdag (klokken 4 natt til fredag norsk tid).

Musk har på Twitter omtalt bilen som en kompaktsuv som er rundt 10 prosent større enn Model 3. Musk har opplyst at bilen vil bli rundt 10 prosent dyrere enn Model 3. 75 prosent av Model Ys deler brukes også i produksjonen av Model 3, har Musk opplyst.

Tesla har en fabrikk i Fremont i California, og Gigafactory i Nevada. Det har tidligere vært en utfordring for Tesla å produsere raskt nok. I et brev til selskapets investorer i februar ble det opplyst at oppbygging av produksjonen av Model Y skal starte i år og at større volum skal settes i produksjon mot slutten av neste år.

Tesla har det siste året også slitt med batteriproduksjon. Ansatte ved batterifabrikken i Nevada har opplyst til fjernsynsstasjonen CNBC at produksjonen nå ligger på rundt 7.000 batterier per uke. Målet er 8.000 batterier. Samtidig har Musk på Twitter skrevet at selskapet mot slutten av året skal lage rundt 10.000 biler i uken.

Tesla hadde planer om å stenge mange butikker for å satse på salg av biler på internett. Men mandag kunngjorde Tesla at det endrer på planene. Kun halvparten av butikkene som Tesla planla å stenge, er stengt.

– Som et resultat av at langt flere butikker vil holdes åpne, vil Tesla øke prisene med rundt 3 prosent i snitt globalt, het det i en uttalelse.

(©NTB)