Motvind-strid på Facebook

På Facebook har «Motvind Norge Gruppa» 49.000 medlemmer. Hvem styrer gruppa?

Publisert

Etter å ha fått henvendelser fra Motvind-medlemmer om uklarheter rundt hvilke Motvind-grupper eller sider på Facebook som kontrolleres av hvem, har enerWE forsøkt å finne ut av hvordan dette henger sammen.

Det er i dag to ulike steder på Facebook som har navn knyttet til Motvind Norge; den største er «Motvind Norge Gruppa», som er definert som en «offentlig gruppe». Denne har 48.800 medlemmer. Den andre er «Motvind Norge», som er en side (i motsetning til en gruppe) for en ideell organisasjon med rundt 23.360 følgere.

Som enerWE har omtalt de siste dagene, er det interne stridigheter i organisasjonen - blant annet knyttet til posisjonen som generalsekretær. I en pressemelding fra Motvind Norge 22. september, fremgikk det at denne posisjonen er foreslått avviklet og at en oppdragskontrakt med Rune Haaland som generalsekretær, er foreslått avviklet.

Det kan i dag virke om at det er to ulike «leire» som kontrollerer hver sin gruppe/side på Facebook, og at «Motvind Norge Gruppa» kontrolleres av Rune Haaland.

- Vi har fått henvendelse om at det er du (og ikke styret i Motvind) som administrerer Facebook-gruppa «Motvind Norge Gruppa», mens styret har kontroll på siden «Motvind Norge». Stemmer dette?

- Det stemmer ikke. Kampanjeleder, Jan Helge Vassbø, tok kontroll på gruppa etter en samtale med Eivind Salen, sier Haaland til enerWE. Og legger til at Vassbø kommer til å overlate gruppa tilbake til organisasjonen etter at et nytt styre er valgt.

Men Haaland innrømmer likevel overfor enerWE at han også har administrator-tilgang for «Motvind Norge Gruppa».

- Jeg ble gjenopprettet som administrator etter at Motvind Norges advokat og økonomisjef gjenopprettet mine fullmakter, det vil si etter at jeg sendte innkalling til landsmøte fredag, sier han.

enerWE har vært i kontakt med Motvind, som ikke ønsker å kommentere situasjonen rundt Facebook-gruppene på nåværende tidspunkt.

Powered by Labrador CMS