Styreleder Eivind Salen i Motvind.
Styreleder Eivind Salen i Motvind.

Motvind holder på partiuavhengighet

Vil ikke legge politiske føringer på medlemmene foran Stortingsvalget.

Publisert

På Facebook forrige uke publiserte generalsekretær Rune Haaland i Motvind Norge et bilde der han gledesstrålende poserte sammen med Frp-politiker Sylvi Listhaug. Denne teksten fulgte med bildet;

«Hvis folk sier Nei til vindindustri i lokal folkeavstemming skal det ikke bygges, sier Sylvi Listhaug (Frp). - Godt forslag fra «Nei-Dronningen» som vil styrke folkets makt og forsvar av naturen, er min mening både privat og som Generalsekretær i Norges raskeste voksende naturvern-bevegelse.»

Enkelte medlemmer tolket dette som en oppfordring til å støtte Frp og en kobling mellom Frp og Motvind. Noen skrev at dette ville føre til at de melder seg ut av vindkraftmotstand-organisasjonen.

Styreleder Eivind Salen i Motvind avviser at innlegget har ført til utmeldinger.

Dette er Facebook-posten som Rune Haaland la ut.
Dette er Facebook-posten som Rune Haaland la ut.

- Det er ingen som melder seg ut, men mange som melder seg inn. Vi er 17.750 nå, sier han til enerWE.

Vi liker godt partier som vil snakke med oss.

Eivind Salen

- Er det aktuelt for Motvind å «anbefale» et politisk parti for sine medlemmer?

- Vi har i vedtektene våre at vi er partipolitisk uavhengig. Det er vi. Vi liker godt partier som vil snakke med oss, og som hører på oss, og som fører en bra politikk når det gjelder vindkraft. Regjeringspartiene og AP har mest å gå på, mener han.

Foran valgkampen neste år bekrefter Salen at Motvind kommer til å jobbe aktivt mot politikere.

- Vi kontakter dem direkte, lokalt og sentralt, med informasjon om hvordan vindkraftutbyggingen foregår i Norge, og hvordan Stortingsvedtaket av 19. juni bør følges opp. Vi har nå underskrifter fra 112 ordførere på ordføreroppropet, så politikere og partier også sentralt gjør lurt i å lytte til hva vi kommer med, avslutter Salen.

Powered by Labrador CMS