- Nå koker det, og det har aldri kokt så mye som nå

Nok en moderator har fått nok av hvordan Motvind-gruppa administreres.

Publisert Sist oppdatert

Mandag denne uken kom det frem at Jan Helge Vassbø, mannen som opprettet vindkraftmotstandernes Facebook-gruppe, Motvind Norge Gruppa, har trukket seg som administrator i frustrasjon over hva slags innlegg og språkbruk som slipper gjennom.

Nå forteller nok en moderator at hun har trukket seg med samme begrunnelse.

- Vi har prøvd over lengre tid å få orden på gruppen, og holde den nøytral og saklig, sier Marianne Sol til enerWE.

Hun var en av moderatorene som forsøke å håndtere språkbruken, samt godkjenne hvilke innlegg som var innenfor og hvilke som skulle avvises. Dette har vært et betent tema internt i Motvind over lengre tid, og det har blitt spesielt heftig diskutert de siste dagene.

I går ga jeg beskjed om at enkelte personer måtte ut. Det fikk jeg ikke gehør for. Da ble jeg kastet ut før jeg fikk mulighet til å trekke meg selv.

Marianne Sol

- Det har vært lange samtaler over en uke. I går ga jeg beskjed om at enkelte personer måtte ut. Det fikk jeg ikke gehør for. Da ble jeg kastet ut før jeg fikk mulighet til å trekke meg selv, sier Sol.

Skjermdump fra Motvind Norge Gruppa på facebook.
Skjermdump fra Motvind Norge Gruppa på facebook.

Uavhengig av henne, har et annet medlem fortalt enerWE at Sol delte saken om Vassbø som trakk seg som administrator-gruppen, men at den ble slettet samtidig som Sol ble degradert fra rollen som moderator til vanlig medlem.

Sol skrev også et innlegg i gruppen der hun fremhever behovet for en respektfull tone i en gruppe som hun mener har kommet ut av kontroll. Så vidt enerWE kan bedømme har dette innlegget også blitt slettet, men så godkjent igjen.

- Nå koker det, og det har aldri kokt så mye som nå, sier Sol.

Hun ser det i sammenheng med at det nærmer seg en avgjørende og svært konfliktfylt generalforsamling.

Engasjementet er på topp. Alt som har med vindkraft er vi sterkt i mot.

Marianne Sol

Samtidig er hun nøye med å påpeke at selv om det er store stridigheter internt, så er fortsatt medlemmene unisont enige i spørsmålet om vindkraft.

- Engasjementet er på topp. Alt som har med vindkraft er vi sterkt i mot, sier Sol.

Hun er frustrert over hvordan Facebook-gruppen har utviklet seg i det hun mener er en feil, og lite hensiktsmessig retning som ikke tjener vindkraftmotstandernes sak.

- Dette skal være en upartisk og uavhengig folkebevegelse, sier Sol.

Selv om det er mye konflikt nå, så ser hun også på dette som en mulighet for en høyst nødvendig intern opprydding. Det tror hun vil skje på generalforsamlingen.

Jeg håper at det kommer på plass et kompetent styre med gode lederegenskaper, god økonomiforståelse og gode vedtekter.

Marianne Sol

- Jeg håper at det kommer på plass et kompetent styre med gode lederegenskaper, god økonomiforståelse og gode vedtekter. Med dette opplever jeg organisasjonen som styrket og enda mer målrettet, sier Sol.

Powered by Labrador CMS