Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

- Motvind er kommet for å bli

Styreleder Eivind Salen fikk fornyet tillit da Motvind arrangerte generalforsamling og valgte nytt styre.

Publisert Sist oppdatert

Vindkraftmotstandernes organisasjon Motvind Norge arrangerte generalforsamling på lørdag i helgen som var. Det ble gjort etter en turbulent tid med konflikt mellom styret og generalsekretæren.

I en pressemelding skriver Motvind at det ekstraordinære landsmøtet var en suksess, og at det nye styret ble valgt i samsvar med valgkomiteens innstilling, og uten motkandidater.

- Motvind er klar for styrket kamp mot vindkraftregimet, i nært samarbeid med lokale grupper. Landsmøtet levner ingen tvil, Motvind Norge er kommet for å bli, som en samlet folkebevegelse om naturverdier og rettstradisjoner, skriver Motvind.

I pressemeldingen skriver de at avstemningene i sak etter sak ble avgjort med massivt flertall mot 3-4 stemmer, og at landsmøtet tok et kraftig oppgjør mot «galematias».

Det har vært rettet kritikk mot innkallelsen, stedet og måten generalforsmalingen ble avholdt.

Ifølge pressemeldingen var det 147 stemmeberettigede landsmøtedeltagere.

Styreleder Eivind Salen fikk fornyet tillit. Det samme fikk Eivind Mauland og Inge Even Danielsen. Inn som nye styremedlemmer kom:

  • John Fiskvik
  • Hildegunn Hervik Flengstad
  • Merete Liberg
  • Nils Mikkelsen Utsi

Grethe Nygaard, Asle Hindenes og Helge Nicolaisen ble valgt som varamedlemmer.

De som prøver seg med rusk, fremstår som isolert

Eivind Salen

- Det ble et fantastisk møte, gitt omstendighetene. Støtten er unison, og de som prøver seg med rusk, fremstår som isolert, sier Eivind Salen.

Powered by Labrador CMS