- Jeg sitter som generalsekretær til et lovlig valgt landsmøte har valgt et nytt styre

Generalsekretær Rune Haaland i Motvind stiller sin plass til disposisjon - og håper styret gjør det samme.

Publisert Sist oppdatert

Det har stormet rundt vindkraftorganisasjonen Motvind den siste tiden, som flere medier har omtalt - blant annet enerWE.

Når enerWE spør generalsekretær Rune Haaland om hvorfor Motvind ikke klarer å bruke alle kreftene sine på vindkraftmotstand, men tynges av interne stridigheter, uttrykker Haaland frustrasjon over styrets forståelse av hvordan et styre må lede en ideell organisasjon.

Jeg har en plikt til å innkalle til landsmøte når styret ikke gjør sin plikt.

Rune Haaland

- For å si det sånn - jeg bruker tiden min primært på å bygge organisasjon. Uansett interne uenigheter om pengebruk eller annet, er dette sånne ting som kun landsmøtet kan vedta. Og jeg har en plikt til å innkalle til landsmøte når styret ikke gjør sin plikt - det har jeg blitt instruert av både økonomisjefen og advokaten til Motvind, sier han til enerWE.

I slutten av september sendte styret i Motvind ut en pressemelding der de takket Haaland for innsatsen som generalsekretæren og formidlet at engasjementet var avsluttet.

- Jeg er en proff fyr som er leid inn, jeg er ikke ansatt. Jeg er en «hired gun» for organisasjonen. Det jeg skal sørge for, er å sikre at jeg sitter som generalsekretær til et lovlig valgt landsmøte har valgt et nytt styre.

- Er ikke en slik konflikt er ødeleggende for kampen mot vindkraft?

Livskraften og kampgløden sitter ikke i Motvinds styre, men blant medlemmene.

Rune Haaland

- Det kan en kanskje tro, men da må en tro om igjen. Livskraften og kampgløden sitter ikke i Motvinds styre, men blant medlemmene. Den folkelige gløden og kraften er styrken i organisasjonen, ikke styret og folk som tar selfier av seg selv.

Haaland er glad for at styret har varslet at det nå kommer til å skje noe i etterkant av hans innkalling til ordinært landsmøte.

- Den positive effekten var at styret varslet at de vil innkalle til ekstraordinært landsmøte. De har ikke sendt ut innkalling ennå. Men alle synspunkter må kunne komme frem - alle må bli hørt.

- Hva tenker du om din egen posisjon fremover?

- Jeg sitter frem til landsmøtet og stiller min plass til disposisjon. Det håper jeg styret også gjør. Men landsmøtet bestemmer. Hva jeg har lyst til å gjøre etter denne torturen, vil tiden vise. Det vet ikke jeg - og sannsynligvis heller ikke vår herre.

enerWE gjør oppmerksom på at vi i over et døgn har forsøkt å få tak i styreleder Eivind Salen for å kommentere saken, uten hell.

Powered by Labrador CMS