Motvind anker dom om Vardafjellet-utbygging

- Vi kan ikke forvente så mye fra en dommer i laveste rettsinstans, vi anker til lagmannsretten. Der er det tre fagdommere.

Publisert

Organisasjonen Motvind fikk ikke medhold i kravet om stans i utbyggingen av vindkraftanlegget på Vardafjell i Sandnes. Fredag ble kjennelsen anket.Det skriver Stavanger Aftenblad.

Kjennelsen fra Jæren tingrett kom torsdag. Den er på 60 sider.

Motvind Norge må betale Vardafjellet Vindkraft 1,27 millioner kroner i sakskostnader, og i tillegg må organisasjonen betale staten ved Olje- og energidepartementet drøyt 93.000 kroner i sakskostnader.

Trolig anke

Ledelsen i Motvind opplyser fredag kveld at de ikke er enig i tingrettens vurdering.

– Vi har reist en serie anførsler på saksbehandlingsfeil og lovforståelse som vi ikke har fått noen god vurdering av. Men vi kan ikke forvente så mye fra en dommer i laveste rettsinstans, vi anker til lagmannsretten. Der er det tre fagdommere, sier generalsekretær Rune Haaland i Motvind.

Omstridt i flere år

Striden om vindkraftverket har rast i flere år og toppet seg i fjor høst. Da klaget Sandnes kommune på konsesjonsvedtaket og hevdet at utbyggingen bryter med både forvaltningsloven, energiloven og naturmangfoldloven.

Retten slår fast at forvaltningsvedtakene er gyldige. Norsk Vindkraftforening (Norwea) mener kjennelsen danner en viktig presedens ikke bare for vindkraftutbyggere, men for alle næringslivsaktører i Norge.

– Hvis slike forføyninger skulle vinne fram, ville det skapt stor usikkerhet om hva slags rammevilkår man egentlig opererer under, sier administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norwea.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS