Motvind Norge politianmelder Motvind World

Reagerer på misbruk av navn og har stanset Spleis i deres navn.

Publisert Sist oppdatert

Nylig kunne enerWE melde at den tidligere generalsekretæren i Motvind Norge, Rune Haaland hadde startet opp en rekke selskaper som alle har «Motvind» i en eller annen form i navnet. Les denne saken her.

Blant annet hadde Haaland startet opp selskapene Motvind og Motvind World. Sistnevnte er også en Facebookgruppe med 48 000 medlemmer - en gruppe som Haaland har beholdt kontrollen selv etter at det ble klart at han ikke er generalsekretær i organisasjonen lenger.

Nå reagerer Motvind Norge med å politianmelde Motvind World for å misbruke navnet til organisasjonen - blant annet i en pengeinnsamling i regi av Spleis. Det kommer frem i en pressemelding fra Motvind Norge.

- Navnet Motvind har vært misbrukt til å samle inn penger. Motvind Norge kan forsikre alle om at alt nå er under kontroll. Vi kan ikke sitte stille og se på at vårt gode navn og rykte blir brukt på denne måten, til skade for både oss og saken, heter det i meldingen.

Ifølge Motvind Norge ble det forrige helg startet en pengeinnsamling på Spleis til inntekt for kampen mot Askos utbygging av vindkraft i Nordbømarka i Lillesand. Det var organisasjonen som heter Motvind som startet denne. I Spleisen stod det at Motvind i samarbeid med andre organisasjoner og naboer skal stanse utbyggingen.

- Folk hadde all grunn til å tro at denne spleisen var i regi av Motvind-bevegelsen, som vi har bygget opp siden 2019 og som nå har 19 000 betalende medlemmer i moderorganisasjonen Motvind Norge. Verken Spleisen eller denne nyopprettede organisasjonen har noe med oss å gjøre. Ingen andre organisasjoner var kontaktet, heller ikke naboer, heter det i meldingen.

Motvind Norge har sammen med andre aktører reagert;

- Innsamlingen ble påklaget av Motvind Norge, Motvind Sørvest, Miljøvernforbundet og flere andre. Spleis satte først innsamlingen på pause mens de undersøkte saken, og når de fikk bekreftet at innsamlingen var feil, ble den avsluttet og pengene tilbakebetalt til giverne, heter det videre i meldingen.

Nå kommer altså Motvind Norge til å ta grep;

- Forholdet vil bli anmeldt, avsluttes pressemeldingen med.

Det bekymrer ikke Rune Haaland i Motvind World.

- For å anmelde noen til politiet må noe straffbart ha skjedd. Her fins det ingen straffbare forhold som kan lede til etterforskning eller straff, sier Haaland.

Powered by Labrador CMS