Salget svinger veldig fra måned til måned, men over tid viser tallene at dieselsalget øker samtidig som bensinsalget synker.
Salget svinger veldig fra måned til måned, men over tid viser tallene at dieselsalget øker samtidig som bensinsalget synker.

Mindre salg av dyrere bensin og diesel

Publisert

I oktober ble det solgt 86 millioner liter bilbensin og 274 millioner liter autodiesel, mindre enn i oktober i fjor. Som mange har merket, stiger bensinprisene.

Det er en nedgang på henholdsvis 5 millioner og 3 millioner liter sammenlignet med oktober 2017, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I samme periode har bensinprisen steget med 18,8 prosent og dieselprisen med 12 prosent.

I prosent har imidlertid det samlede salget av petroleumsprodukter økt med 1,9 prosent de siste tolv månedene. Det skyldes blant annet en oppgang i salg av marine gassoljer og anleggsdiesel.

I det samlede salget er også salg av blant annet jetparafin, fyringsolje, tungolje, bunkersolje til skip i utenriksfart og flybensin inkludert.

Totalt sett ble det i oktober solgt petroleumsprodukter for 758 millioner liter. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 14 millioner liter.

(©NTB)

Sjekk hvor mye du betaler for bensinen på enerWE's interaktive bensinkalkulator.

Les også: