Kristin Kragseth fra Vår Energi og Sverre Skogen fra Mime Petroleum overlevert PUD for Balder og Ringhorne til olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.
Kristin Kragseth fra Vår Energi og Sverre Skogen fra Mime Petroleum overlevert PUD for Balder og Ringhorne til olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

- Vi vil investere litt over 19 milliarder for å produsere fra sensommeren 2022

Vår Energi og Mime Petroleum overleverte PUD for Balder og Ringhorne.

Publisert

Tirsdag klokken 09:00 var oljeselskapene Vår Energi og Mime Petroleum på besøk hos olje- og energidepartementet for å overlevere en PUD for utbygging og drift av Balder og Ringhorne. Dette er felt som ligger i Nordsjøen, og som har produsert i åresvis. PUD-en er derfor en levetidsforlengelse.

- En perfekt start på dagen, sier olje- og energiministeren når han pakker opp pakken med PUD-en for Balder og Ringhorne.
- En perfekt start på dagen, sier olje- og energiministeren når han pakker opp pakken med PUD-en for Balder og Ringhorne.

- En perfekt start på dagen, sier Kjell-Børge Freiberg.

Han er som et lite barn på julaften når han åpner pakken som oljeselskapene har med seg. De har da også estimert at det er snakk om en investering på 19 milliarder kroner.

19 milliarder er veldig masse penger

Kjell-Børge Freiberg

- 19 milliarder er veldig masse penger, sier Freiberg.

Vår Energi har gjennom oppkjøp blitt den nest største aktøren på norsk sokkel, etter Equinor. De har nå 35 felt i produksjon, og produserer 300.000 fat oljeekvivalenter om dagen. Totalt har de frem til nå gjort investeringer på 65 milliarder kroner.

Kristin Kragseth er administrerende direktør i Vår Energi, og hun forteller at det er historisk sus over denne PUD-en ettersom det er en PUD som involverer letelisens 001. Nå skal Vår Energi og partneren Mime Petroleum sørge for at området skal leve og levere frem til 2045.

- Vi vil investere litt over 19 milliarder for å produsere fra sensommeren 2022, sier Kragseth.

For de pengene blir det mulig å hente ut noen millioner fat som ligger klare, samt at de også vil bore etter mer.

- Vi skal i første omgang produsere 130 millioner fat til gjennom gjenbruk, og så ser vi at det er stort potensiale i fremtiden, sier Kragseth.

130 millioner fat tilsvarer litt under 8,5 milliarder kroner med dagens oljepris. Når Vår Energi er villig til å investere hele 19 milliarder kroner i dette, så er det fordi de forventer å hente ut mye mer enn de 130 millionene som ligger klare.

- Vi ser også at det er andre muligheter som åpner seg, sier Kragseth.

Hun forteller samtidig at det har gått rett under ett år fra de begynte å vurdere planene til de nå er her for å overlevere en PUD. Noen kontrakter er allerede delt ut, og selve borekontrakten er også i ferd med å tildeles denne uken.

I tillegg til at Kragseth har stor tro på lønnsomheten i selve feltet, er hun også stolt av ringvirkningene det vil gi.

Vi er stolt av at vi også skaper verdier utover det som produseres

Kristin Kragseth

- Det vil generere nesten 30.000 årsverk. Vi er stolt av at vi også skaper verdier utover det som produseres, sier Kragseth.

Powered by Labrador CMS