Bærum  20171027.Kværner har hovedkontor på Fornebu i Bærum kommune.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Bærum 20171027.Kværner har hovedkontor på Fornebu i Bærum kommune.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Milliardkontrakt til Kværner på Vallhall Flanke Vest

Publisert

Kværner skal i samarbeid med Aker Solutions og ABB bygge plattformdekket og stålunderstellet til den planlagte utbyggingen av Vallhall Flanke Vest.

Aker BP varslet utbyggingen av feltet i forrige uke og skal til sammen investere 15,5 milliarder kroner på Vallhall Flanke Vest, Ærfugl og Skogul. Kontrakten som Kværner nå er tildelt, har en verdi på i underkant av én milliard kroner, opplyser selskapet.

– Dette er det første prosjektet for alliansen for brønnhodeplattformer som våren 2017 ble etablert mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions, skriver Kværner i en pressemelding.

Byggeledelsen skal holde til ved Kværners verft i Verdal. Stålunderstellet og plattformdekket skal være klart for levering og utskipning fra Kværners anlegg i mai 2019, og sammenkobling og ferdigstillelse på feltet er planlagt til august 2019.

– I gjennomsnitt vil 450 personer arbeide på prosjektet ved Kværners verksted i Verdal. Aktiviteten vil være høyest høsten 2018, da omtrent 650 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet, opplyser selskapet.

(©NTB)