Dag O. Hessen står for én av to norske nominasjoner til Nordisk råds miljøpris.
Dag O. Hessen står for én av to norske nominasjoner til Nordisk råds miljøpris.

To norske nominasjoner til Nordisk råds miljøpris

Biologiprofessor Dag O. Hessen og organisasjonen Økologisk Norge kjemper om miljøpris.

Publisert

Den norske biologiprofessoren Dag O. Hessen og organisasjonen Økologisk Norge skal konkurrere med fem andre nominerte om å vinne Nordisk råds miljøpris.

Hessen er kjent for sine gode formidlingsevner og er en hyppig gjest i ulike medier og en mye brukt paneldeltaker i NRKs populærvitenskapelige program Abels Tårn. Til daglig leder han Centre for Biogeochemistry in the Anthropocene (CBA). Her forsker han på koblinger mellom klima og miljøprosesser.

Sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner er Økologisk Norge nominert for sitt arbeid med å ta vare på økologisk mangfold rundt jordbrukslandskap.

- Denne nominasjonen er en anerkjennelse og en viktig drahjelp i vårt arbeid med å verne om biodiversitet i Norden, sier Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge.

Nordisk råds miljøpris har som mål å styrke bevisstheten om miljøarbeidet i Norden. I fjor ble den tildelt svenske Greta Thunberg, som nektet å ta imot prisen. Årets tema er biodiversitet. Vinneren blir offentliggjort 27. oktober.

De fem andre nominerte er Borea Adventures (Island), Jens-Kjeld Jensen (Færøyene), YLE for kampanjen «Redda pollineraren» (Finland), Lystbækgaard (Danmark) og Torbjörn Ekkerman (Åland).

(©NTB)