Oslo  20160412.MDG-leder Rasmus Hansson  vil ha en gjennomgang av nasjonale tiltak for  n ambisjonen om 1,5 graders oppvarming av klima- og milj¯minister Vidar Helgesen (H).Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20160412.MDG-leder Rasmus Hansson vil ha en gjennomgang av nasjonale tiltak for  n ambisjonen om 1,5 graders oppvarming av klima- og milj¯minister Vidar Helgesen (H).Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Miljøministeren tror ikke MDG-lederen vet hva et grønt skifte krever

Publisert

Vidar Helgesen (H) mener MDG-leder Rasmus Hanssons utspill om 30-timers uker er spinnvilt. Vi må jobbe hardere for det grønne skiftet, sier ministeren.

– Det er nesten som Rasmus Hansson tror det grønne skiftet består av katt og kaniner og et småbruk på Høland, sier Helgesen til DN.

Han understreker at det grønne skiftet betyr raskere teknologiske framskritt, hardere internasjonal konkurranse og høyere krav til norsk kompetanseutvikling og norsk næringsliv.

– Vi må skape og selge norske teknologiske løsninger som erstatter den verdiskaping vi mister i olje- og gassektoren, sier Helgesen.

Han mener at dersom vi legger opp til kortere arbeidsuker, vil Norge mislykkes i det grønne skiftet.

Hansson mener Helgesens og Høyres visjon om å arbeide mer for norsk velferd handler om å øke forbruket.

– Vi mener det er absurd. Undersøkelser viser at hvis folk får velge, svarer de at de vil ha økt fritid fremfor ytterligere økt kjøpekraft. De fleste forstår at en verden der vi skal arbeide enda mer for å kunne kjøpe enda mer er en veldig dårlig visjon både for livskvalitet og bærekraftig utvikling, sier Hansson til avisen.

(©NTB)

Les også: Det grønne skiftet er mer enn persilledyrking