Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

WWF lanserer næringslivsopprop for naturen

– Hvis økonomien skal ha sin egen tale, så skal i alle fall miljøet ha det også!

Publisert

WWF Verdens naturfond lanserer et næringslivsopprop for en ny global naturavtale og har allerede fått med seg flere store bedrifter.

Miljøorganisasjonen har allerede fått med seg Orkla, Storebrand, Stormberg, Jernia, REV Ocean og Vestre og håper flere vil slutte seg til.

Målet er å skape en bred allianse av selskaper som støtter arbeidet med en global naturavtale og som vil ta mer ansvar for naturkonsekvensene av egen virksomhet.

Virksomhetene ber regjeringen om å arbeide aktivt og målrettet for at en global naturavtale kommer på plass under klimatoppmøtet i Kina i 2020.

Miljøtale

Oppropet ble lansert onsdag da WWFs leder Bård Vegar Solhjell arrangerte Miljøtalen.

– Hvis økonomien skal ha sin egen tale, så skal i alle fall miljøet ha det også! For i 2019 – og alle år etter 2019 – så må det å føre en økologisk ansvarlig politikk være like viktig som å føre en økonomisk ansvarlig politikk, sier generalsekretær i Verdens naturfond (WWF) Bård Vegar Solhjell.

Arrangementet handlet om hva norske myndigheter må gjøre for å bidra til arbeidet for en ny, global naturavtale, i tillegg til å stoppe tapet av naturmangfold i Norge.

Naturmangfold

– Tap av naturmangfold er en global utfordring på størrelse med klimaendringene, sier Solhjell.

Til stede var kronprins Haakon og flere andre aktører innen politikk, miljø og næringsliv. Blant disse er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), forfatter Maja Lunde, stortingsrepresentant Espen Barth Eide (Ap), Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg og Vipps-sjef Berit Svendsen.

– Løsningenes tid starter med hvordan vi snakker om dette. Vi må fortelle den sanne historien om de enorme fordelene ved å handle nå, sier Solhjell.

(©NTB)