Frp og Sp vil åpne for kraftutbygging i vernede vassdrag

– Det virker som om flere ikke har tatt innover seg at vindkraftmotstanden vil tvinge fram andre løsninger.

Publisert

Frp og Sp var de eneste partiene på Stortinget som stemte for et forslag om å øke norsk kraftproduksjon ved å åpne vernede vassdrag for utbygging.

– Jeg trodde at det brede opprøret mot vindkraft på land hadde vist disse partiene at man fremover blir nødt til å prioritere andre måter å produsere kraft på, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (Frp) til NTB.

Han framholder Norge skal gjennom en omfattende elektrifisering og at kraftbehovet kommer til å øke mye i årene som kommer. Han er oppgitt over at forslaget om å gjennomgå planene for vernede vassdrag «med mål om å legge til rette for økt verdiskaping gjennom utbygging av vannkraft» ble stemt ned da det var oppe til votering torsdag.

Bare Senterpartiet sto på Fremskrittspartiets side i avstemningen. Resten av Stortinget advarte mot forslaget, fordi det vil være et omfattende arbeid å gå igjennom de 390 vassdragene som er omfattet av vern. Mange av disse vassdragene vernet etter omfattende politisk strid. Den er det liten vilje i Stortinget til å vekke til live igjen, skriver Aftenposten.

– Det virker som om flere ikke har tatt innover seg at vindkraftmotstanden vil tvinge fram andre løsninger for å møte det økte kraftbehovet vi vet vil komme. En større satsing på vannkraft kunne ha vært et stort steg i riktig retning for å møte dette på, sier Halleland.

(©NTB)