Mener Equinor ignorerer lokal motstand i Australia

Publisert

Equinor la i dag frem en miljøplan for boring utenfor Australia. Der skrev de at de har forhørt seg med mange organisasjoner, og at de har hørt på dem.

– De siste to årene har vi forhørt oss med over 100 ulike organisasjoner sør i Australia. De har hele tiden bedt oss om å være åpne. Vi har hørt på dem og gir i dag ut miljøplanen for vår oljeleting, sier leder Jone Stangeland i Equinor Australia.

Det betyr imidlertid ikke at alt er fryd og gammen.

- Equinor sa de ikke ville presse på hvis de ikke var ønsket, likevel ignorerer de den nå enorme lokale motstanden og kjører på med den uforsvarlige planen med å åpne et nytt oljefelt i det urørte og urolige havet vi finner i Australbukta, sier Peter Owen, leder for The Wilderness Society Sør-Australia, i en pressemelding som de har sendt enerWE.

De er svært kritisk til at Equinor skal bore etter olje i Australbukta, og mener at det norske energiselskapet underslår hvor stor motstanden faktisk er.

- 15 bystyrer langs sør-kysten av Australia har nå stemt for å være i mot, eller uttrykt stor bekymring for planene. Disse bystyrene representerer blant annet noen av de største turistatraksjonene i Australia, som Kangaroo Island, klippeformasjonene “The Twelve Apostles”, Bells Beach og Great Ocean Road samt den største fiskeflåten på sørlige halvkule, sier Owen.

Som en del av miljøplanen skal det være en 30 dager lang høringsprosess. Stiftelsen er imidlertid kritisk til det de mener er en omgåelse av en konsultasjonsprosess som de mener er påkrevd i henhold til lovgivningen i Australia.

- Equinor har gitt lokalbefolkningen 30 dager på å sette seg inn i et enormt dokument, for så å få dem til å gi tilbakemeldinger som skulle ha kommet under konsultasjons-prosessen Equinor prøver å unngå, sier Owen.

Les også: