Melkøya-brannen: Tillitsvalgt mener høy gjennomtrekk av ansatte var en viktig årsak

- Anleggserfaring og anleggskjennskap kan man ikke lese seg til. Det må man opparbeide seg.

Publisert

Få ansatte som har jobbet der over tid, var en viktig grunn til brannen på gassanlegget på Melkøya i Hammerfest, mener forbundslederen i Safe.

De som jobber på Melkøya-anlegget, har ikke tilstrekkelig kompetanse fordi de ikke jobber der over tid, mener forbundsleder Hilde-Marit Rysst, ifølge NRK.

– Det er selvsagt bra å ha mange nyutdannede kloke hoder, men man trenger også en stamme av folk som har vært der over tid. Anleggserfaring og anleggskjennskap kan man ikke lese seg til. Det må man opparbeide seg, sier Rysst.

28. september brøt det ut en brann i en av de fem gassturbinene på anlegget utenfor Hammerfest. Petroleumstilsynet (Ptil) har påvist manglende systematisk tilnærming til bruk og utførelse av avviksbehandling.

Også Bellona har gransket brannen. De mener brannen ble startet fordi olje fra en varmeveksler lekket inn i et av luftinntakene og tok fyr på grunn av feil i vedlikeholdet.

Pressetalsperson Eskil Eriksen i Equinor understreker at deres ansatte har gjennomgått grundig opplæring og trening.

– Den siste tida har vi jobbet systematisk med å rekruttere ressurser til Melkøya for å styrkes på flerre områder, som vedlikehold, sier han til NRK.

Han sier videre at det ennå er for tidlig å trekke konklusjoner rundt brannårsaken.

(©NTB)