Her er Hans Petter Thue (med mikrofon) avbildet under en markering mot vindkraft på Frøya juli i år.
Her er Hans Petter Thue (med mikrofon) avbildet under en markering mot vindkraft på Frøya juli i år.

- Vi er geriljagruppen til Motvind

Den nye organisasjonen Medvind skal gi Motvind medvind i vindkraftsaken.

Publisert Sist oppdatert

Midt på sommeren i år ble det i stillhet etablert en ideell organisasjon som har fått lite medieoppmerksomhet; nemlig Medvind Norge. I likhet med Motvind Norge er dette en organisasjon som jobber mot vindkraft - men på en noe annen måte enn «storebroren» Motvind.

- Vi er geriljagruppen til Motvind, og er under paraplyen til Motvind. Vi driver med hjelpesendinger til andre steder som plutselig blir angrepet av vindbaroner - med informasjonsmateriell, biler og annet. Vi er flere som er glødende opptatt av dette og støtter opp der det trengs. Vi sitter alltid klar, forteller Hans Petter Thue til enerWE.

Ifølge Brønnøysundregistrene er det han som er styreleder i den knappe tre måneder gamle organisasjonen.

- Men hvorfor har dere valgt et navn som er så likt Motvind?

Vi seiler i medvind og det er for å gi Motvind medvind

Hans Petter Thue

- Vel, vi seiler i medvind og det er for å gi Motvind medvind. Vi kjører kampanjer for å gi mere vind i seilene for kampen mot vindkraft, forklarer Thue.

Som eksempel på Medvind Norge-aksjoner, nevner han sultestreiken til Kari Thue utenfor kontorene til Viken tidligere i år og underskriftskampanje som ble overrakt olje- og energiminister Tina Bru.

- Ikke en konkurrent til Motvind

- Så dere er ikke en konkurrent til Motvind?

- Nei, for vi er ikke en medlemsorganisasjon. Men man kan være støttemedlem. Vi har et litt bredere nedslagsfelt og kjemper blant annet også mot datalagring av bitcoin og reiser samtidig rundt på skolen og tar opp alternative energiløsninger.

Han avviser at det vil kunne bli aktuelt å lansere Medvind som et alternativ til Motvind.

Dette er lastebilen til Medvind Norge.
Dette er lastebilen til Medvind Norge.

- Nei, det står i statuttene at vi jobber for å jobbe sammen med andre organisasjoner, så vi hjelper til der det trengs. Vi ser ikke på hvem som sitter på toppen.

- Har dere tatt stilling i den interne striden i Motvind?

- Vi er grasrota og fotfolket - og tar ikke stilling. Nå må vi komme sammen, så får landsmøtet ta seg av resten. Det er sikkert gjort feil på begge sider, sier han til enerWE.

Når det kommer til økonomi, har Medvind opprettet et par Spleis-aksjoner for å samle inn penger.

Vi har littegranne inntekter fra Spleisen, og selger i tillegg t-skjorter

Hans Petter Thue

- Vi har littegranne inntekter fra Spleisen, og selger i tillegg t-skjorter. Overskuddet av dette går til kampanjer, men stort sett har vi brukt av egen lomme. Kari og Hans Petter Thue er idealister, skjønner du, sier Thue.

Powered by Labrador CMS