Gard Lehne Borch Michalsen, tidligere redaktør i Finnmarken, har startet opp eget nettsted, medier24.com. Juni 2015. Foto: Erik Brenli
Gard Lehne Borch Michalsen, tidligere redaktør i Finnmarken, har startet opp eget nettsted, medier24.com. Juni 2015. Foto: Erik Brenli

Største eier i enerWE kjøper 5% av Medier24

Publisert

- Et viktig steg på veien mot videre satsing, sier Medier24-redaktør og gründer Gard L. Michalsen.

Bransjenettstedet Medier24.com har nå fått sin første eksterne investor

Screensailor AS er største aksjonær i enerWE AS. Investeringsselskapet har denne uken kjøpt 5 prosent av aksjene i Medier24 AS, fra gründer Gard L. Michalsen. Screensailor er investeringsselskapet til Chul Aamodt, som er redaktør, gründer og daglig leder av nettavisen enerWE.no.

- De fem prosentene kjøpes for en pris på 100.000 kroner, hvilket verdsetter Medier24 AS til 2 millioner kroner.

Ønsker å bidra med kapital og erfaring

Aamodt sier følgende om investeringen:

- Vi har valgt å gå inn i Medier24 AS først og fremst fordi Gard Michalsen er dyktig. Vi har stor respekt for det han har fått til, og vi ønsker å bidra med kapital og erfaring slik at han kan løfte Medier24 AS til nye høyder.

Aamodt etablerte for to og et halvt år siden nettavisen enerWE.no, som gjennom emisjoner i fjor og nye rekrutteringer stadig vokser.

- Vi har de to siste årene selv blitt godt kjent med utfordringer og muligheter for nye nettaviser, og vi er overbevist om at de nye og smidige nettavisene kan ta betydelige markedsandeler i tiden som kommer, sier han.

Meget glad for investeringen

Medier24.com ble etablert rett før jul på tampen av 2014, og har på et og et halvt år tatt en solid posisjon innenfor medier og kommunikasjon.

Gründer og redaktør Gard L. Michalsen har til nå eid 100 prosent av Medier24 AS, men selger nå altså ut 5 prosent av selskapet.

- Jeg er selvsagt meget glad, takknemmelig for og fornøyd med at Chul Aamodt og Screensailor ønsker å investere i Medier24, sier Michalsen.

Michalsen og Aamodt ble kjent for et års tid siden, og har gjennom jevnlig dialog dratt nytte av hverandres erfaringer fra sine prosjekter. enerWE og Medier24 arrangerte blant annet et felles frokostmøte om innholdsmarkedsføring høsten 2015.

Michalsen sier dialogen og erfaringen fra Aamodt er minst like viktig som pengene

- Det er både likheter og forskjeller på Medier24 og enerWE, men først og fremst kjenner tror jeg vi kjenner igjen gründerånden og engasjementet. Jeg har latt meg imponere av hvordan enerWE uten skrupler etablerte seg mot eksisterende aktører, og ikke minst med en helt ny forretningsmodell har stått for viktig nyskaping i bransjen. Jeg har lært mye av enerWE og Chul, som ligger «ett år foran» Medier24. Og ser fram til å fortsatt gjøre det!

Varsler våroffensiv fra Medier24

Medier24 AS omsatte i 2015 for nær 400.000 kroner, med et resultat i pluss. Aksjeselskapet ble etablert i fjor sommer, og før det omsatte nettavisen for rundt 100.000 gjennom Michalsens enkeltpersonforetak.

Til sammen en omsetning på rundt en halv million kroner. En omsetning som etter drøyt fire måneder av 2016 allerede er passert. Foreløpig primært på stillingsannonser, og potensial for solid vekst på flere områder.

- Medier24 styrer mot en omsetning på mellom 1 og 2 millioner kroner i år. Og mer hvis vi lykkes med videre satsing, sier Michalsen. Jeg har hele veien drevet billig, nøkternt og etter «gjør det selv»-prinsippet. Gjennom hardt arbeid har det nå blitt til et godt fundament for å bygge videre, sier han.

Inntekten fra aksjesalget vil Michalsen nå bruke som et ledd i en offensiv satsing

- Det gir ingen grunn til å hvile på noen laurbær, men det gir et lite pusterom og blir et viktig steg på veien videre, sier Michalsen.

Den satsingen skal på litt sikt bety noe mer kraft både på redaksjon og salg. Og Medier24-gründeren understreker:

- Alt begynner med godt, redaksjonelt innhold. Det viktigste nå handler om å sørge for at Medier24 kan levere enda mer, bedre og grundigere journalistikk.

SCREENSAILOR AS

SCREENSAILOR AS er et privat eiet investeringsselskap, og eies av Chul Christian Aamodt. Selskapet bidrar i hovedsak til vekst gjennom kapital i kombinasjon med arbeidsinnsats, erfaring og nettverk. Selskapet har eierandeler i blant annet enerWE AS, Inspera AS, Cloudnames AS og Tactic Real-Time Marketing AS. I tillegg har selskapet investert i globale indeksfond.

MEDIER24 AS

Driver nettavisen Medier24.com, som ble etablert i desember 2014. Aksjeselskapet ble stiftet sommeren 2015. Nettavisen spisser seg på medier, kommunikasjon og teknologi, og når i snitt 25.000 unike brukere hver uke.

Medier24 har også en stoffutveksling og samarbeidsavtale med Aftenposten.

Gard L. Michalsen er gründer, ansvarlig redaktør og daglig leder. Og inntil nå også eneeier av selskapet.

Powered by Labrador CMS