Dagsrevyen beklaget til Ola Borten Moe

«NRK hadde ikke grunnlag for å slå fast at Borten Moe holdt tilbake informasjon for Stortinget.»

Publisert Sist oppdatert

I et kort innslag den 12. januar sa Dagsrevyen at tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe var kalt inn til høring fordi han hadde holdt tilbake informasjon for Stortinget i forbindelse med åpningen for oljeleting i Barentshavet.

I innslaget påsto Dagsrevyen at de hadde avslørt at Borten Moe visste at oljeleting i Barentshavet kunne bli et milliardtap.

Dette fikk Borten Moe til å reagere kraftig, og han sendte en klage på innslaget til Pressens Faglige Utvalg (PFU) der han mente at Dagsrevyen hadde brutt flere av de presseetiske reglene i Vær varsomplakaten:

  • § 4.1 Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon.
  • § 4.2 Gjør klart hva som er faktiske opplysninger og hva som er kommentarer.
  • § 4.14 De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger. Debatt, kritikk og nyhetsformidling må ikke hindres ved at parter ikke er villig til å uttale seg eller medvirke til debatt.

I klagen poengterte han at det å holde tilbake informasjon er en alvorlig anklage mot en minister.

- Som ansvarlig statsråd kan man knapt begå en verre handling enn aktivt å holde relevant informasjon tilbake for Stortinget. Det er dermed svært alvorlige beskyldninger som fremsettes som saksopplysninger og fakta i Dagsrevyens innslag, skrev Borten Moe i klagen.

Nå skriver Medier24 at Dagsrevyen i tirsdagens sending beklaget innslaget:

«NRK hadde ikke grunnlag for å slå fast at Borten Moe holdt tilbake informasjon for Stortinget, heller ikke at han kjente til den aktuelle beregningen. NRK beklager dette. Borten Moe har tidligere sagt at han mener Stortinget fikk all relevant informasjon i saken og det blir høring i Stortinget i midten av februar.»

PFU oppfordrer alltid partene om å inngå minnelige ordninger når noen klager, og nå som Dagsrevyen har beklaget er det grunn til å tro at Borten Moe trekker klagen.

Powered by Labrador CMS