– Med oppkjøpet av Danske Commodities styrker vi vår evne til å skape verdier fra vår produksjon av fornybar energi

Publisert

Equinor skriver i en pressemelding at de i dag har sluttført oppkjøpet av Danske Commodities (DC) for 400 millioner euro som ble kunngjort i juli 2018, etter å ha fått alle nødvendige regulatoriske godkjennelser.

Selskapet skriver at dette oppkjøpet av et av Europas største selskaper innen kortsiktig elektrisitetshandel  støtter Equinors utvikling som et bredt energiselskap. DC er også aktive innen kortsiktig gasshandel, handel med grønne sertifikater og leverer tjenester til energimarkedet.

– Med oppkjøpet av Danske Commodities styrker vi vår evne til å skape verdier fra vår produksjon av fornybar energi, og støtter ambisjonen om lønnsom vekst innen nye energiløsninger. DCs markedsposisjon og kompetanse innen energihandel utfyller Equinors posisjon som den nest største leverandøren av naturgass til Europa og som en av verdens største nettoselgere av råolje, sier Irene Rummelhoff, Equinors konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering.

– Vi er glade for å kunne ønske Danske Commodities velkommen til Equinor og ser frem til å arbeide sammen med nye kolleger når vi former energiframtiden, sier Rummelhoff.

Som heleid datterselskap av Equinor vil Danske Commodities fortsette driften under eget navn og merkevare samtidig som de i økende grad vil samarbeide på tvers med relevante kommersielle og operasjonelle aktiviteter i Equinor.

Transaksjonen inkluderer også ytterligere betaling av mindre beløp som er avhengig av DCs resultater de neste årene.