Lillehammer  20170520.Milj¯partiet De Gr¯nnes landsm¯te p Lillehammer 2017.  Rasmus Hansson - nasjonal talsperson og 1.kandidat for Akershus p MDG-landsm¯tet p Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Lillehammer 20170520.Milj¯partiet De Gr¯nnes landsm¯te p Lillehammer 2017. Rasmus Hansson - nasjonal talsperson og 1.kandidat for Akershus p MDG-landsm¯tet p Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

MDG vil stemme for det statsbudsjettet de er minst mot

Publisert

Oljeultimatumet kan ryke når det skal stemmes over statsbudsjettet i Stortinget, vedgår Miljøpartiet De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

– Vi kan komme til å stemme for et statsbudsjett vi ikke liker, sa MDG-leder Rasmus Hansson under partilederutspørringen på NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Det innebærer at MDGs ultimatum om stans i all ny oljeleting kan bli opphevet når det kommer til avstemning om statsbudsjettet.

– MDG stiller som absolutt ultimatum stans i all ny oljeleting. Får vi ikke gjennomslag for det i en regjering eller en samarbeidsavtale, så blir vi sittende i opposisjon. Da vil vi forhandle med dem som sitter i regjering, inklusive forhandlinger om statsbudsjett. Så vil vi stemme for det statsbudsjettet som er minst dårlig eller mest grønt av det som blir lagt fram. Da kan vi bli nedstemt på vårt primære forslag, og så vil vi stemme subsidiært for et statsbudsjett vi ikke liker, sa Hansson under utspørringen.

På spørsmål om vern av Lofoten «og litt til» da vil være tilstrekkelig for å få MDGs støtte, sa Hansson at dersom MDG kommer på vippen etter stortingsvalget, så kan det påvirke politikken.

– Vi kommer til å bruke alle muligheter for å få gjennomslag. Det gjelder også om vi ikke kommer i regjering eller blir med i en samarbeidsavtale. Vi selger oss ikke billig, men vi respekterer det parlamentariske demokratiet, sa Hansson.

Han la til at MDG vil kaste Fremskrittspartiet ut av regjering, og dernest presse en Ap-basert eller en Høyre-basert regjering til «å føre en ekstremt mye mer miljøbasert politikk enn i dag».

(©NTB)

Les også: