Lillehammer  20170520.Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Une Aina Bastholm - nasjonal talsperson og 1.kandidat i Oslo - og Rasmus Hansson - nasjonal talsperson og 1.kandidat i Akershus - i votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Lillehammer 20170520.Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Une Aina Bastholm - nasjonal talsperson og 1.kandidat i Oslo - og Rasmus Hansson - nasjonal talsperson og 1.kandidat i Akershus - i votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

MDG vil ha grønnere luftfart

Publisert

Miljøpartiet De Grønne vil ha en rekke omfattende tiltak for å få bukt med utslippene fra luftfarten.

Blant partiets vedtak under lørdagens landsmøte er å redusere trafikken på norske flyplasser med 30 prosent innen 2030, gå imot kapasitetsutvidelse på norske flyplasser, og avvikle ordningen med taxfreesalg.

Dette betyr imidlertid ikke at partiet vil nekte folk å fly, påpeker MDG-topp Rasmus Hansson.

– Det å reise med fly er selvfølgelig ikke galt i seg selv. Problemet er utslippene, sier han.

Et alternativ til å legge ned eller bygge ned store deler av fly- og reiseindustrien, er å få flyene til å bli mer miljøvennlige.

Under landsmøtet i Lillehammer lørdag vedtok MDG å starte en mulighetsstudie av utslippsfri lufttransport, spesielt med henblikk på regioner hvor annen transport ikke er tilgjengelig i dag. Partiet har tidligere gjort det kjent at de støtter Avinors forslag om å teste ut elektriske fly i Finnmark.

– Flyselskapene må få insentiver til å legge om til elektrisk passasjertransport så snart det er teknisk mulig; først småfly, så de større flyene, sier Hansson.

(©NTB)