Oslo  20171127.Miljøpartiet De Grønnes alternative budsjett for 2018. Nasjonal talsperson i De Grønne sammen Rasmus Hansson.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Oslo 20171127.Miljøpartiet De Grønnes alternative budsjett for 2018. Nasjonal talsperson i De Grønne sammen Rasmus Hansson.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

MDG vil endre loven hvis klimadom blir stående

Publisert

MDG er skuffet over miljøorganisasjonenes nederlag i oljesøksmålet. Partiet vil endre lovverket dersom dommen blir stående.

Greenpeace, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon tapte rettssaken mot staten om oljeleting i Barentshavet.

– Hvis denne dommen blir stående, vil MDG fremme forslag om ytterligere klargjøring av Grunnlovens paragraf 112 som gjør det reelt mulig å få felt en dom i norsk rettsvesen, sier nasjonal talsperson Rasmus Hansson i MDG i en pressemelding.

Organisasjonene som saksøkte staten, har ennå ikke bestemt seg for om de vil anke.

– Denne dommen er en gedigen skuffelse, først og fremst for våre barn og kommende generasjoner. Hvis vi skal ta vare på miljøet, trenger vi en grunnlov som beskytter fremtidige generasjoners rett til et stabilt klima og en levende klode, sier Hansson.

Han sier at partiet nå kommer til å jobbe for at kravet om stans i oljeletingen i Barentshavet i stedet blir vedtatt i Stortinget.

(©NTB)