OSLO  20170516.Rasmus Hansson, nasjonal talsperson i De Gr¯nne, under pressekonferanse i forkant av landsm¯tet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20170516.Rasmus Hansson, nasjonal talsperson i De Gr¯nne, under pressekonferanse i forkant av landsm¯tet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

MDG-Hansson tviler på Solbergs avvisning

Publisert

MDG-talsmann Rasmus Hansson tror statsminister Erna Solberg (H) bløffer når hun sier det er uaktuelt med samarbeid dersom partiet skulle komme på vippen.

Solberg har gjort at det klart at hun akter å gå av dersom det borgerlige flertallet glipper. Kravene som Miljøpartiet De Grønne (MDG) stiller, gjør det umulig for Høyre å samarbeide med dem, presiserer statsministeren overfor Dagbladet.

– For det første vil de ikke samarbeide med Frp. For det andre vil de stoppe oljeproduksjonen. Det er det helt uaktuelt for Høyre å være med på. Det er flertall i Stortinget for å sikre oljevirksomheten framover, og det flertallet har jeg tenkt å bidra til at får gjennomslag, sier Solberg.

Men nasjonal talsperson Rasmus Hansson i MDG nekter å ta uttalelsen som et endelig avslag. Han mener det er grunn til å se situasjonen an.

– Det betyr at maktpolitikere som Solberg neppe vil gi slipp på regjeringsmakta uten å prøve alt, også å få til et samarbeid med MDG. Jeg kan aldri i livet tenke meg at Erna Solberg går av som statsminister framfor å forsøke å finne en enighet med MDG, sier han til avisen.

Hansson understreker at han ikke vil holde uttalelsen mot Solberg om hun senere skulle endre oppfatning og likevel ønsker å finne til en enighet med MDG.

MDG har gang på gang tegnet et bilde av seg selv som blokkuavhengige, og et parti som er villig til å samarbeide med alle bortsett fra Fremskrittspartiet. Partiet viktigste krav en å få en forpliktelse om at man skal stanse alle leting etter olje og gass og starte en utfasing av petroleumsvirksomheten.

(©NTB)