Lillehammer  20170519.Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Rasmus Hansson på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Lillehammer 20170519.Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Rasmus Hansson på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

MDG-Hansson: Regjeringen boikotter Stortingets havvind-satsing

Publisert

MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson mener regjeringen boikotter Stortingets satsing på havvind og dermed en stor mulighet for en ny industrisatsing.

Stortinget har i to år bedt regjeringen komme opp med en strategi som sørger for etablering av demonstrasjonsprosjekter for havvind i Norge.

– Det er ubegripelig at en antatt næringsvennlig og fremoverlent regjering vil se på at denne teknologiutviklingen skjer alle andre steder enn hos oss, sier Hansson til Aftenposten.

Havvind er fortsatt dyrt i forhold til andre kraftkilder.

– Regjeringen har gjort alt den kan for å boikotte stortingsvedtaket. Men det viktigste for oss er at regjeringen da boikotter en av de største mulighetene for en ny industrisatsing vi har, sier Hansson. MDGs nasjonale talsperson påpeker at det ble foreslått en øremerket, bevisst satsing for å få i gang havvind i Norge.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) mener Hanssons kritikk faller på sin egen urimelighet.

– Det er viktig å minne både Hansson og det norske folk om at det satses på havvind av regjeringen og av flere aktører i Norge, skriver han i en epost og peker på arbeidet til Statoil, DNV GL og Aibel.

– Regjeringen har en bred og offensiv satsing på klima- og energiteknologi, legger han til.

(©NTB)