Oslo  20171205.Børsen i Oslo.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20171205.Børsen i Oslo.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Subsea 7 byr på amerikanske McDermott

Publisert

Subsea 7 har lagt inn bud på oljeserviceselskapet McDermott. Budet verdsetter aksjene til nær to milliarder dollar, eller rundt 15,6 milliarder kroner.

Selskapet skriver i en børsmelding mandag morgen at det la inn bud på de ordinære aksjene i McDermott tirsdag i forrige uke, melder E24.

Nyhetene førte til at Subsea 7-aksjen i 10-tiden var blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Kursen var opp 0,22 prosent til 115,10 kroner aksjen.

Budet har blitt avslått av styret i det amerikanske selskapet, men Subsea 7 åpner for å komme med et forbedret bud i samarbeid med McDermotts ledelse.

I et brev til McDermotts styre skriver Subsea 7s styreleder Kristian Siem og konsernsjef Jean Cahuzac at selskapet står sterkt i Brasil, Mexicogolfen og Nordsjøen, og derfor passer godt sammen med konkurrenten, som står sterkt i Midtøsten, India og Australia.

McDermott har i utgangspunktet inngått avtale om slå sammen sin virksomhet med Chicago Bridge & Iron.

«Vi mener at vi tilbyr et bedre alternativ til deres foreslåtte kombinasjon med Chicago Bridge & Iron Company, og sluttføring av vårt tilbud er betinget terminering av denne avtalen», skriver Siem og Cahuzac.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS