Martin Linge-feltet forsinket til 2019

Publisert

Martin Linge-feltet forsinkes som følge av den nylige dødsulykken ved Samsung Heavy Industries-verftet i Sør-Korea i mai måned, det melder Total i en pressemelding. Alt arbeid på verftet ble som et krav til etterforskningen nedstengt i flere dager etter ulykken. Martin Linge skulle startet produksjon i 2018, men oppstart forsinkes nå til 2019 fordi det ikke er mulig å frakte plattformmodulene til Norge i tide, innen denne sommeren. Total melder at modul-leveransen nå utsettes neste år.

-Vi er dypt berørt av ulykken som inntraff på vårt verft, første mai. Våre tanker går først og fremst til familier og kollegaer av ofre som mistetlivet eller ble skadet. Total har innsatt et team av eksperter for å bidra til den pågående etterforskningen for å identifisere årsaker til ulykken og implementere nødvendige forebyggende tiltak for å forhindre slike ulykker i fremtiden.Vi tilbyr nå psykologisk støtte til våre arbeidere og går over lekser vi har lært før produksjonen gjenopptas, sier Arnaud Breuillac, lete- og produksjonsdirektør i Total.

Kranulykke tok seks liv, fikk varsel om kranrelatert avvik måneder tidligere

Leksene som skal læres vil forhåpentligvis i fremtiden innebære større evne til utbedring av påviste feil og mangler. Seks arbeidere omkom og 25 ble skadd under ulykken. Ulykken inntraff da to kraner kolliderte ved verftet, noe som medførte at en 60 meter lang og 32 tonn tung del av den ene kranen ble revet av og landet på arbeidernes pauseområde nedenfor. Hendelsen fant sted under byggingen av oljeplattformen til Martin Linge-prosjektet, 1. mai, 2017. Allerede 17-20 januar førte Petroleumstilsynet (Ptil) tilsyn med verftet i Sør-Korea, og påpekte allerede her ett alvorlig avvik, tilknyttet tilrettelegging for offshorekran. Ptil avdekket under et videre tilsyn i mars at plattformen støvet ned på verftet, samt at teknisk utstyr ble utsatt for støv og vann.

  • Les Ptils rapport fra tilsyn med Martin Linge-bygging i Sør-Korea her.
  • Om Martin Linge

    Martin Linge, som er et olje- og gassfelt nær grensen til britisk sektor i Nordsjøen, 42 kilometer vest for Oseberg. Havdybden i området er om lag 115 meter. Feltet er driftet med elektrisitet fra land, og skal bestå av en fast plattform, samt et flytende lagrings- og lasteskip (FSO). På feltet skal det benyttes en mobil oppjekkbar rigg til å bore produksjonsbrønnene.

    Total er hovedoperatør på feltet med en eierandel på 51 prosent. Petoro og Statoil er medoperatører og eier henholdsvis 30 og 19 prosent.

Powered by Labrador CMS