Kolberg vil ha nytt møte om Widvey-utnevnelsen

Publisert

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) vil ha et nytt møte for å drøfte hvorvidt prosessen rundt utnevnelsen av Thorhild Widvey (H) til styreleder for Statkraft var reell.

Han sitter igjen med flere spørsmål etter næringsminister Monica Mælands (H) redegjørelse og offentliggjøring av to SMS-er om saken fredag.

– Nå ligger alle realiteter på bordet. Disse SMS-ene dokumenterer at det har vært en avtale på forhånd, og det er tydelig i strid med de retningslinjene vi har for så viktige verv, sier Kolberg til NRK.

  • Les også kommentar: Har ikke kvinner mer å by på enn å kopiere Gutteklubben Grei?
  • Særlig stiller han spørsmål ved avsettelsen av den tidligere Statkraft-styrelederen, noe han mener er et ledd i Høyres forsøk på å renske ut Arbeiderpartiets utpekte fra statsadministrasjonen. Han stiller imidlertid ikke spørsmål ved Widveys kompetanse til stillingen.

    Erik Skutle, Høyres talsperson i kontrollkomiteen, mener saken bør legges død.

    Mæland var habil og har valgt en styreleder som forvalter vår felles formue på en måte som kommer storsamfunnet til gode. Det er det viktigste for Stortinget. Vi kan ikke bruke tiden vår på alle konspirasjonsteorier som fins der ute, sier Skutle som svar på Kolbergs kritikk.

    Foreløpig er det uklart hvorvidt Kolberg vil få med seg andre partier til et eventuelt nytt møte om Widvey-utpekingen i kontrollkomiteen.

Powered by Labrador CMS