Oslo  20171001.Det blir dyrere å kjøre inn i hovedstaden. Det koster 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden (mellom klokken 6.30-9 og klokken 15-17), mot henholdsvis 44 og 49 kroner utenfor rush. Lørdag, søndag, fridager, helligdager og hele juli måned er unntatt rushtidstillegg. Her fra bomstasjonen langs Mosseveien. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20171001.Det blir dyrere å kjøre inn i hovedstaden. Det koster 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden (mellom klokken 6.30-9 og klokken 15-17), mot henholdsvis 44 og 49 kroner utenfor rush. Lørdag, søndag, fridager, helligdager og hele juli måned er unntatt rushtidstillegg. Her fra bomstasjonen langs Mosseveien. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Måling viser massiv bompengemotstand

Publisert

To av tre ønsker mer statlig finansiering av veiene her i landet. Kun 4,4 prosent mener veier bør finansieres med mer bompenger.

Hele 62,3 prosent svarer at de ønsker mer statlig finansiering av norske veier. Det kommer fram i en undersøkelse gjennomført av InFact for Nettavisen.

En av fire, 26 prosent, sier at fordelingen mellom bompenger og statlig finansiering bør være som i dag og 8 prosent har ingen mening.

– Det er ingen overraskelse at tallene viser dette, og vi har klare ambisjoner om å få gjort mer, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til avisen.

Han viser til at han gikk til valg på å få ned bompengebetalingen, og peker på at regjeringen senest i forslaget til neste års statsbudsjett har tatt grep for å få ned bompengekostnadene – ved å gi en halv milliard kroner i såkalt bompengerabatter utenfor byene. Samtidig er antallet bompengeselskaper redusert fra 60 til 5.

Bakgrunnstallene for undersøkelsen viser at motstanden mot bompenger er stor i alle partiene.

Til sammen er 1.009 personer i et landsrepresentativt utvalg spurt i undersøkelsen. Feilmarginen på totaltallene er 3 prosentpoeng.

(©NTB)