Tostrupgården, Oslo  20130907.Natur og ungdom har hengt opp en banner med "Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja" utenfor Frp sitt hovedkontor i Karl Johans gate lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Tostrupgården, Oslo 20130907.Natur og ungdom har hengt opp en banner med "Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja" utenfor Frp sitt hovedkontor i Karl Johans gate lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Måling: Én av tre vil ha oljeutredning i nord

Publisert

Kun én av tre er positive til oljeutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, ifølge en fersk meningsmåling. Det er motsatt av stemningen på Stortinget.

34 prosent svarer de er positive til oljeutredning, ifølge undersøkelsen Respons Analyse har gjort for Aftenposten. 43 prosent svarer de er negative. Forut for stortingsvalget i 2013 var 39 prosent positive og 41 prosent negative, skriver avisen.

På Stortinget er derimot stemningen en helt annen. Her er sju av ti positive til oljeaktivitet i de nevnte områdene.

Oljedirektoratet anslår at det i alt finnes 1,3 milliarder fat oljeekvivalenter i de undersøkte havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 36 prosent av forekomstene er gass, 64 prosent olje.

(©NTB)