Møt Øystein på Maersk Innovator

Publisert

Fra Volda til Krakow.

Øystein Velsvik fra Volda er borer på jack-up riggen Maersk Innovator, og jobber for Maersk Drilling Norge A/S. Da han flyttet til Bergen for å gå på skole traff han sin nåværende samboer, og for tre år siden flyttet de tilbake til gamle trakter, da hun skulle ta utdanning ved Høgskulen i Volda.

Man kan jo nesten si at jeg har en tredjedels bachelor i PR, kommunikasjon og media, fordi samboeren min og alle vennene hennes har snakket om det i tre år.

Jeg har jo vært med på en god del eksamensfeiringer og klassefester der fag alltid er en del av samtaleemnet, forteller han i en spøkefull tone.

Velsvik har som regel alltid mange jern i ilden, og så langt i sommer har han bygd terrasse, og holder for tiden på med å mure på tomten. Resten av tiden bruker han på å ta grønt kort i golf, på samme tid som han tar motorsykkellappen.

Motorsykkellappen er noe jeg alltid har hatt lyst til å ta, og på sikt har vi lyst til å reise rundt i Europa. Det er mange på jobben som har motorsykkel, og de pleier å dra på årlige sommerturer, så det hadde vært gøy å være med på, sier han.

På jobben trives Velsvik med utfordrende og varierte arbeidsdager, og liker å jobbe i team. Han forteller at det beste med ukene av, er at man har mulighet til bruke tiden på det man selv har lyst til, og disponere tiden fritt i en hel måned.

Årets ferieplaner er så langt klare.

I år er ferien lagt til Norge, med unntak av en liten 60-årsfeiring i Krakow og en sydentur tidlig på høsten. Det ser jeg frem til, avslutter Velsvik.

Om Ukas 2/4

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen. Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva oljearbeiderne gjør i fritiden.

Hver uke vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på fritiden. Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no ([email protected]) dersom du jobber i oljebransjen. Vi ønsker et intervju med deg.

Powered by Labrador CMS