Denne våren skulle opptakene til «Lykkeland» sesong to starte opp. Nå er det utsatt til høsten.
Denne våren skulle opptakene til «Lykkeland» sesong to starte opp. Nå er det utsatt til høsten.

«Lykkeland»-innspilling utsatt til august - taper millioner

Produksjonsselskapet Maipo Film skulle startet på produksjonen av andre sesong og krysser fingrene for ny oppstartdato etter sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Den norske dramaserien «Lykkeland», som omhandler norsk oljehistorie fra slutten av 1960-tallet og beskriver både fremveksten av oljebyen Stavanger og hvordan oljefunnet endret Norge. Første sesong av serien gikk på NRK i 2018, serien vant hele fem priser under tv-bransjens årlige prisutdeling «Gullruten» i 2019.

Denne våren skulle opptakene til andre sesong starte opp i Stavanger, og nå er det perioden fra 1977 til 1980 som står i fokus, Men på grunn av koronakrisen må produksjonen naturlig nok utsettes. Det bekrefter produksjonsselskapet Maipo Film, som skal produsere serien for NRK.

Ønsket er å komme i gang med opptak så snart det lar seg gjøre.

Synnøve Hørsdal

- Vi skulle startet opptak i mai men har foreløpig utsatt opptaksstart i Stavanger til august. Vi følger, som alle andre, situasjonen nøye og vurderer dette fortløpende. Ønsket er å komme i gang med opptak så snart det lar seg gjøre, forteller administrerende direktør Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

Hun kan fortelle at dette allerede har fått konsekvenser for skuespillere og andre som er involver i produksjonen.

- Forarbeidet var i gang og stab er permittert. Alle involverte, inklusive skuespillere, er informert, sier hun til enerWE.

- Hvor mye koster en slik utsettelse?

- Det er det litt for tidlig å si et eksakt tall på nå, men det vil dreie seg om flere millioner, bekrefter Hørsdal.