Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE
Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE

Lykkeland er årets oljeambassadør

Society of Petroleum Engineers (SPE) Stavanger gir Ståle Kyllingstad prestisjeprisen «Oil Professional of the Year», mens dramaserien Lykkeland er «Oil Ambassador of the Year».

Society of Petroleum Engineers (SPE) sin tradisjonelle Awards Gala gikk av stabelen 26. april i Stavanger konserthus. Under arrangementet deles det ut priser til personer og/eller organisasjoner som har utmerket seg i vår bransje det siste året.

Oil Professional of the Year - Ståle Kyllingstad

Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE
Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE

- Ståle Kyllingstad har lenge arbeidet hardt for å forbedre bransjen vi jobber i. Han har meningers mot, og gir klare uttalelser til myndigheter, oljeselskap og leverandører. Ståle har i tillegg bygget opp IKM til å bli en bedrift med stor suksess. Han er en kjent personlighet innen bransjen, for folk flest i Rogaland, og i Norge, sier Tore Øian, leder for SPE Stavanger i en pressemelding.

Oil Ambassador of the Year - Lykkeland

Nytt av året er prisen «Oil Ambassador of the Year». Prisen deles ut til en person, organisasjon eller liknende som ikke har tilhørighet til oljebransjen, men som har bidratt til å spre informasjon om bransjen og dens rolle i samfunnet.

- Dramaserien Lykkeland forteller om starten til oljebransjen i Norge på en svært underholdene og troverdig måte. Serien er velgjort, og har et spesielt imponerende historisk detaljnivå. Den har gjort inntrykk på folk i Stavanger og i landet for øvrig – både for folk innenfor og utenfor oljebransjen, sier Tore Øian.

Skuespiller Anne Regine Ellingsæter var til stede for å motta prisen på vegne av Lykkeland.

Andre utmerkelser:

  • Young Engineer of the Year: Sajjad Hussain (SPE, Schlumberger)
  • Bachelor Student of the Year: Bjørn Olav Hapnes (UiS)
  • Master Student of the Year: Espen Dommersnes (UiS)
  • PhD Student of the Year: Jaspreet Singh Sachdeva (UiS)