Lysaker  20170213.Oljeselskapet Lundin Petroleums kontorbygning på Lysaker i Bærum. Lundin melder mandag morgen om et nytt oljefunn i Barentshavet.Funnet er gjort i det såkalte Filicudi-prospektet, 40 kilometer sørvest for Johan Castberg og 30 kilometer nordvest for Alta/Gotha.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Lysaker 20170213.Oljeselskapet Lundin Petroleums kontorbygning på Lysaker i Bærum. Lundin melder mandag morgen om et nytt oljefunn i Barentshavet.Funnet er gjort i det såkalte Filicudi-prospektet, 40 kilometer sørvest for Johan Castberg og 30 kilometer nordvest for Alta/Gotha.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Lundin avslutter boring av letebrønn i Barentshavet

Publisert

Oljeselskapet Lundin har avsluttet boringen av en undersøkelsesbrønn i Barentshavet ettersom den er konstatert tom.

Brønnen i Børselv-prospektet ligger om lag 25 mil nordvest for Hammerfest, to mil nord for olje- og gassfunnet Neiden og tre mil nordøst for Johan Castberg-feltet.

Selskapet opplyser at det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Det var spor av olje, men likevel er brønnen klassifisert som tørr.

Tidligere har Lundin anslått at Børselv kan inneholde 244 millioner fat oljeekvivalenter, noe som tilsvarer om lag 14 milliarder kroner, før risikojustering, skriver Dagens Næringsliv.

Lundin og Statoil er partnere på Børselv-prospektet og var det også på Korpfjell sør i Barentshavet. Den norske oljegiganten har opplevd flere nedturer i Barentshavet i sommer, blant annet med nettopp Korpfjell som myndighetene hadde beskrevet som svært lovende.

Det er bare få dager siden ENI Norge avsluttet letingen i et område ikke langt fra Goliat-feltet. Selv om det har vært mange skuffelser hittil i år, understreker ENI Norge at man bare så vidt har kommet i gang med letingen i Barentshavet.

– Bare se på tallene. I Barentshavet er det boret i underkant av 150 brønner. I Nordsjøen er det boret 1.800, sier kommunikasjonssjef Andreas Wulff til NRK.

(©NTB)