Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Lysbakken er fornøyd med Aps LoVeSe-vending

– Det er veldig bra, men også på høy tid at Arbeiderpartiet innser at det aldri blir oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Publisert

Audun Lysbakken mener det var på høy tid for Ap å legge bort oljekompromisset fra 2017 og si nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det er veldig bra, men også på høy tid at Arbeiderpartiet innser at det aldri blir oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De kan være glad for at SV, miljøbevegelsen og kystfolket i årevis har hindret dem i å gjennomføre den politikken de nå går mot, sier SV-lederen.

Lysbakken sier det norske folk «ikke vil ha» oljeboring i de utsatte områdene, og at de nå har fått viljen sin.

– Jeg vil takke og gratulere folket og fiskerne i nord og en samlet miljøbevegelse. Vi har kjempet sammen i mange år, og vi har vunnet.

Han mener vedtaket er nødvendig om Norge skal ha håp om å kutte sine utslipp nok til å nå Parisavtalens mål om å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader over førindustriell tid, og om mulig under 1,5 grad.

– Skal vi unngå en klimakrise, så må vi la olje bli liggende. Det er en selvfølge at det gjelder olje som ligger utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, vårt felles matfat, sier Lysbakken.

(©NTB)