Oslo  20171108.Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20171108.Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lover at Goliat-plattformen ikke starter opp før feil er rettet

Publisert

Goliat-plattformen får ikke starte opp driften igjen før alle avvikene Petroleumstilsynet har påpekt, er lukket, lover arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Petroleumstilsynet har stengt driften på grunn av alvorlige feil som truer sikkerheten til de ansatte.

Solfrid Lerbrekk (SV) påpekte i Stortinget onsdag at tilsynet har slått fast at feil kun ble rettet på papiret og spurte Hauglie hva hun gjør for å sikre at feilene blir rettet i virkeligheten.

– Det er ingen tvil om at det har vært til dels store utfordringer med Goliat siden den lå til kai Sør-Korea, sier Hauglie.

– Nå er plattformen midlertidig stengt, og det kommer den til å være fram til de har rettet opp i anmerkningene, fortsatte hun.

Hun sier hun har hatt flere møter med Petroleumstilsynet om situasjonen.

– Jeg har forsikret meg om at de har de verktøyene de trenger for å håndtere situasjonen på Goliat, men også andre plattformer hvor det har vært hendelser, sa Hauglie.

Hun understreker at det er næringen selv som har ansvaret for å følge regelverket for helse, miljø og sikkerhet, men sa også at hun har forsikret seg om at tilsynet har verktøyene som trengs til å følge opp. Næringen må ikke kompromisse på sikkerheten selv om lønnsomheten i bransjen går ned, konstaterte hun.

Venstres Ola Elvestuen kalte plattformen en skandale, både på grunn av feilene, men også fordi det er tvil om prosjektet noen gang kommer til å bli lønnsomt.

(©NTB)