Monica Mæland var habil i Statkraft-saken

Publisert

Næringsminister Monica Mæland (H) var ikke inhabil da hun utnevnte Thorhild Widvey til styreleder i Statkraft, har lovavdelingen i Justisdepartementet konkludert.

Næringsministeren møtte fredag et samlet pressekorps. Hun innledet presseseansen med å gjøre rede for statens ansvar i statlige selskaper.

Mæland understreker at hun hele veien har følt seg habil i utnevnelsen av sin tidligere kollega Widwey som ny styreleder i Statkraft. De to satt sammen  i regjeringen da Widvey var kulturminister fra 2013 til 2015.

Mæland sa på pressekonferansen at det er en viktig jobb som statsråd å velge nye styremedlemmer i selskaper med statlig eierskap.

Les saken: Kolberg truer Mæland med sak

Grundige prosesser

– Dette er prosesser vi jobber grundig med, og som pågår over flere måneder. Vi vurderer alltid flere kandidater når styreledere eller styremedlemmer skal innstilles. Det er selskapenes behov og styrenes samlede kompetanse som er avgjørende for valget av styremedlemmer, sier hun.

De mye omtalte SMS'ene mellom Mæland og Widwey vil nå bli offentliggjort, og Monica Mæland medgir at tekstmeldingene har blitt for dårlig behandlet.

På spørsmål fra NRK i salen vil næringsministeren ikke svare hvor mange kandidater som var aktuelle styrelederjobben.

 

Powered by Labrador CMS