Plattformen Valhall.
Plattformen Valhall.

- Vi tror og håper det vil være mulig å komme til enighet

Om knappe to uker møtes partene til mekling om Sokkelavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble det klart at det ble brudd i forhandlingene om Sokkelavtalen «Oljeovernskomsten Sokkel» mellom arbeidstakerorganisasjonen Safe og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Olje og gass.

Hos Norsk Olje og gass er informasjonssjef Kolbjørn Andreassen opptatt av å dempe forventningene til årets oppgjør.

I august ble man i frontfaget enige om et moderat oppgjør, noe også vår næring må hensynta i våre forhandlinger.

Kolbjørn Andreassen

- Næringen er sterkt påvirket av koronapandemien, både fordi det har påvirket etterspørselen på våre produkter, men også fordi det er noe mer krevende å opprettholde normal drift og aktivitet i en tid da vi må ta ekstra forholdsregler for å unngå smitte og spredning av smitte. I august ble man i frontfaget enige om et moderat oppgjør, noe også vår næring må hensynta i våre forhandlinger. Det er en del av samfunnsansvaret vi må ta, sier Andreassen til enerWE.

Han er håpefull i forhold til å komme til enighet.

- Vi tror og håper det vil være mulig å komme til enighet med fagforbundene i år, selv om handlingsrommet er svært lite, sier han.

På egne hjemmesider skriver forbundsleder Hilde-Marit Rysst i Safe dette til de rundt 10.000 medlemmene om bruddet i forhandlingene;

- Det var ingen mulighet for å få til et resultat som vi kunne levere dere medlemmer, så vi er nødt til å møtes i Oslo for mekling. Muligheten for streik er overhengende, sier Rysst.

I tillegg til Safe ble det også brudd mellom Norsk Olje og gass og Industri Energi og Lederne. Alle tre arbeidstakerorganisasjoner skal til mekling 28 og 29 september.

Powered by Labrador CMS