Plattformen Valhall.
Plattformen Valhall.

- Vi tror og håper det vil være mulig å komme til enighet

Om knappe to uker møtes partene til mekling om Sokkelavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble det klart at det ble brudd i forhandlingene om Sokkelavtalen «Oljeovernskomsten Sokkel» mellom arbeidstakerorganisasjonen Safe og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Olje og gass.

Hos Norsk Olje og gass er informasjonssjef Kolbjørn Andreassen opptatt av å dempe forventningene til årets oppgjør.

I august ble man i frontfaget enige om et moderat oppgjør, noe også vår næring må hensynta i våre forhandlinger.

Kolbjørn Andreassen

- Næringen er sterkt påvirket av koronapandemien, både fordi det har påvirket etterspørselen på våre produkter, men også fordi det er noe mer krevende å opprettholde normal drift og aktivitet i en tid da vi må ta ekstra forholdsregler for å unngå smitte og spredning av smitte. I august ble man i frontfaget enige om et moderat oppgjør, noe også vår næring må hensynta i våre forhandlinger. Det er en del av samfunnsansvaret vi må ta, sier Andreassen til enerWE.

Han er håpefull i forhold til å komme til enighet.

- Vi tror og håper det vil være mulig å komme til enighet med fagforbundene i år, selv om handlingsrommet er svært lite, sier han.

På egne hjemmesider skriver forbundsleder Hilde-Marit Rysst i Safe dette til de rundt 10.000 medlemmene om bruddet i forhandlingene;

- Det var ingen mulighet for å få til et resultat som vi kunne levere dere medlemmer, så vi er nødt til å møtes i Oslo for mekling. Muligheten for streik er overhengende, sier Rysst.

I tillegg til Safe ble det også brudd mellom Norsk Olje og gass og Industri Energi og Lederne. Alle tre arbeidstakerorganisasjoner skal til mekling 28 og 29 september.