Enige om Brønnserviceavtalen

Norsk olje og gass og Safe ble enige på overtid i meklingen om Brønnserviceavtalen.

Publisert

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass forteller i en pressemelding at de har blitt enige med fagforeningen Safe om økonomisk oppgjør innen Brønnserviceavtalen, og at avtalen er i tråd med det sentrale frontfagsoppgjøret.

Oppgjøret er også i samsvar med enigheten som Norsk olje og gass kom fram til med Industri Energi, det største fagforbundet innen oljeserviceområdet, da det pågikk parallelle forhandlinger med Safe og IE i oktober. Safe meldte da brudd, og oppgjøret gikk videre til mekling.

– Vi er tilfredse med at vi etter en krevende mekling som gikk på overtid lyktes å få til en løsning med Safe innen Brønnserviceavtalen, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Da Safe meldte brudd, var hovedbegrunnelsen en lokal uenighet Safe hadde med Schlumberger Norge knyttet til en særavtale i bedriften.

– Dette problemet ble også løst i forbindelse med meklingen, men gjorde det ekstra krevende å komme fram til en løsning på denne avtalen i årets oppgjør, sier Hodneland.

Safe har nærmere 700 medlemmer som er omfattet av Brønnserviceavtalen. Totalt er i overkant av 5000 ansatte i ulike leverandørbedrifter omfattet av de ulike avtalene innen oljeservice-området. Disse bedriftene leverer tjenester til oljeselskapenes virksomhet på installasjoner til havs.

Norsk olje og gass har med dette fullført forhandlingene innen de ulike avtaleområdene i årets lønnsoppgjør.

Powered by Labrador CMS