Forbundsleder Hilde-Marie Rysst i Safe.
Forbundsleder Hilde-Marie Rysst i Safe.

- Arbeidsgiverne akter å benytte seg av koronasituasjonen for alt den er verdt

Safe har høye forventninger til årets hovedoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne enerWE skrive om at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Olje og gass ønsket å dempe forventningene til lønnsoppgjøret med Safe - som skal til mekling hos Riksmekleren i slutten av måneden.

- Næringen er sterkt påvirket av koronapandemien, både fordi det har påvirket etterspørselen på våre produkter, men også fordi det er noe mer krevende å opprettholde normal drift og aktivitet i en tid da vi må ta ekstra forholdsregler for å unngå smitte og spredning av smitte, uttalte informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i Norsk Olje og gass.

Overfor enerWE gjør forbundsleder Hilde-Marie Rysst i Safe det klart at de tror motparten vil benytte koronakrisen som forhandlingskort.

- At arbeidsgiverne skyver oss foran seg til Riksmeklerens bord, gir oss et klart inntrykk av at de akter å benytte seg av korona situasjonen for alt den er verdt, og mer til, for å kunne ende opp i et så billig som mulig oppgjør, sier hun til enerWE.

At arbeidsgiverne skyver oss foran seg til Riksmeklerens bord, gir oss et klart inntrykk av at de akter å benytte seg av korona situasjonen for alt den er verdt.

Hilde-Marie Rysst

- Hvilke forventninger har dere til årets oppgjør?

- Safe har forventning til et rettferdig oppgjør som viser at arbeidsgiver anerkjenner den utrolige innsatsen arbeidstakerne legger igjen, ikke minst i denne krevende situasjonen 2020 har gitt og gir oss. Etter flere år med magre resultater, forventer vi reallønnsøkning, i tillegg til at det er tekniske tariffkrav som må følges opp. 2020 er et etterlengtet hovedoppgjør, og det syns på kravlisten vår, sier hun.

- Og hvordan er stemningen blant medlemmene deres?

2020 er et etterlengtet hovedoppgjør, og det syns på kravlisten vår.

Hilde-Marie Rysst

- Stemningen blant våre medlemmer reflekterer helt klart et krav om respekt fra arbeidsgiver, utløst ved et resultat som viser at bedriftene anerkjenner den jobben som daglig legges ned fra arbeidstager side. Klarer vi ikke finne et verdig resultat, går veien om lønnskamp og marsjordren er allerede overlevert til oss sentralt, avslutter hun.

I tillegg til Safe ble det også brudd mellom Norsk Olje og gass og Industri Energi og Lederne. Alle tre arbeidstakerorganisasjoner skal til mekling.

Powered by Labrador CMS