Oslo  20160425.Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi etter m¯te i styret i Orkla-eide Lilleborg der det ble diskutere om bedriften Ello i Kristiansund skal flagges ut til Sverige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20160425.Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi etter m¯te i styret i Orkla-eide Lilleborg der det ble diskutere om bedriften Ello i Kristiansund skal flagges ut til Sverige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

LO-forbund krever Lofoten-handling fra regjeringen

Publisert

LO-forbundet Industri Energi gleder seg over Lofoten-signalene fra Arbeiderpartiet og forventer at regjeringen følger opp med forslag om konsekvensutredning.

– Høyre og Frp har vært veldig klare når det gjelder konsekvensutredning gjennom hele valgkampen. Nå forventer vi at de holder fast ved det de har sagt, sier forbundsleder Frode Alfheim Industri Energi til NTB.

Han ser for seg et bredt forlik på Stortinget om konsekvensutredning av Nordland VI, slik kompromissvedtaket på Ap-landsmøtet tar til orde for. Ap-leder Jonas Gahr Støre har sagt at han vil jobbe for å få gjennomslag for saken, men understreker at et eventuelt forslag om konsekvensutredning må komme fra regjeringen.

– Det er en naturlig og konstruktiv tilnærming. Regjeringen bør ta signalene fra Arbeiderpartiet på alvor. Jeg forventer også at Senterpartiet og KrF er med og tar ansvar for landets økonomi og slutter seg til et forlik om dette på Stortinget, sier Alfheim.

Han tilføyer at utålmodigheten i næringen er stor etter tre perioder der stortingsflertallets ønske om konsekvensutredning er stanset av de mindre partiene.

(©NTB)