Leverer fundament til 70 125 meter høye vindturbiner i Rogaland

Publisert

Peikko Norge forteller i en pressemelding at de har mottatt en betydelig ordre på rock anchor foundation technology til Bjerkreim Vindpark, lokalisert i Hå og Bjerkreim kommuner i Rogaland.

Peikko leverer til 70 vindturbiner et komplett fundamentdesign, og tilhørende stålkomponenter som omfatter rock adapter-plate med tårnbolter, FATBAR fjellforankringsbolter, integrert fjellboringsjigg- og montasjesystem, samt øvrige stålkomponenter.

Leveranser pågår og er planlagt til å fortsette ut 2018. Vindparken vil være i løpet av siste halvdel i 2019.

Norsk Vind Energi AS har utviklet prosjektet, som også vil sørge for bygge- og prosjektledelsen i samarbeid med investoren Luxcara GmbH.

Siemens Gamesa leverer 70 4.2 MW turbiner, og tårnhøyden er på 125 meter. Stangeland Maskin AS har fått oppdraget med å bygge vindparkens infrastruktur, som blant annet omfatter adkomst- og interne veier, hardstands for kraner, samt vindturbinfundamenter. Med seg har de Backe Rogaland AS til å utføre stålmontasje og betongarbeider.

- Fornybare energikilder spiller en nøkkelrolle for å dekke fremtidige energibehov, sier Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation