Weatherford kutter 100 stillinger

10% av arbeidsstyrken må gå. Oljeserviceselskapet Weatherford sier opp 10 prosent av arbeidsstyrken på Lura i Sandnes. De ansatte er overrasket over avgjørelsen. Weatherford Norge, som har om lag 530 ansatte i Sandnes, kommer til å nedbemanne med 50-60 personer. I tillegg mister både innleide og midlertidig ansatte jobben, slik at bedriften til sammen kutter … Continued

10% av arbeidsstyrken må gå.

Oljeserviceselskapet Weatherford sier opp 10 prosent av arbeidsstyrken på Lura i Sandnes. De ansatte er overrasket over avgjørelsen.

Weatherford Norge, som har om lag 530 ansatte i Sandnes, kommer til å nedbemanne med 50-60 personer. I tillegg mister både innleide og midlertidig ansatte jobben, slik at bedriften til sammen kutter 100 stillinger.

Nedbemanningen er en del av en større kostnadsreduserende pakke globalt, skriver Stavanger Aftenblad. Rundt 7.000 stillinger skal vekk på verdensbasis.

De ansatte ble informert onsdag.

Det har kommet en del bekymringsmeldinger fra hovedkontoret om den finansielle situasjonen i konsernet, men planene om nedbemanning var likevel nye for de ansatte i dag, sier Terje Nysted i Weatherfordklubben til avisa.

Bemanningsreduksjonen skal etter planen være fullført før sommeren. Det blir tilbud om AFP, sluttpakker og hjelp til å skaffe seg ny jobb.

©NTB