AKER_Solutionsbygg
Leverandør Redaksjonen Foto: Aker Solutions

Aker Solutions vil ikke levere

Kjente ikke til hvor rigg skulle operere.

Aker Solutions sier de ikke vil levere service og reservedeler til en rigg de har vært med på å bygge, etter at det ble kjent at den skal brukes til oljeboring utenfor Vest-Sahara.

Aker Solutions har levert utstyr for rundt 300 millioner kroner til et boreskip som på sitt første oppdrag vil bli brukt til å bore etter olje utenfor okkuperte Vest-Sahara, melder NRK.

Det delvis statseide selskapet hevder overfor NRK at det ikke var klart hvor riggen skulle brukes da avtalen ble inngått.

Hadde vi visst at utstyret skulle brukes i Vest-Sahara hadde vi ikke inngått avtalen, siden det er imot våre interne retningslinjer, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

Hun sier det ikke vil bli aktuelt å inngå nye kontrakter knyttet til riggen så lenge den opererer i dette området. Norske myndigheter fraråder norske bedrifter all næringsvirksomhet med Vest-Sahara, fordi landet er okkupert av Marokko.

Vi signerer ofte avtaler om service og reservedeler til utstyr som vi allerede har levert, men vi har i slike avtaler forbehold om at vi ikke vil levere utstyr dersom riggen blir brukt i et område hvor vi ikke vil gjøre forretninger, som Vest-Sahara, sier Nooryani.

©NTB

Annonse
Ads banner