Aker Solutions vil ikke levere

Kjente ikke til hvor rigg skulle operere. Aker Solutions sier de ikke vil levere service og reservedeler til en rigg de har vært med på å bygge, etter at det ble kjent at den skal brukes til oljeboring utenfor Vest-Sahara. Aker Solutions har levert utstyr for rundt 300 millioner kroner til et boreskip som på … Continued

Kjente ikke til hvor rigg skulle operere.

Aker Solutions sier de ikke vil levere service og reservedeler til en rigg de har vært med på å bygge, etter at det ble kjent at den skal brukes til oljeboring utenfor Vest-Sahara.

Aker Solutions har levert utstyr for rundt 300 millioner kroner til et boreskip som på sitt første oppdrag vil bli brukt til å bore etter olje utenfor okkuperte Vest-Sahara, melder NRK.

Det delvis statseide selskapet hevder overfor NRK at det ikke var klart hvor riggen skulle brukes da avtalen ble inngått.

Hadde vi visst at utstyret skulle brukes i Vest-Sahara hadde vi ikke inngått avtalen, siden det er imot våre interne retningslinjer, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

Hun sier det ikke vil bli aktuelt å inngå nye kontrakter knyttet til riggen så lenge den opererer i dette området. Norske myndigheter fraråder norske bedrifter all næringsvirksomhet med Vest-Sahara, fordi landet er okkupert av Marokko.

Vi signerer ofte avtaler om service og reservedeler til utstyr som vi allerede har levert, men vi har i slike avtaler forbehold om at vi ikke vil levere utstyr dersom riggen blir brukt i et område hvor vi ikke vil gjøre forretninger, som Vest-Sahara, sier Nooryani.

©NTB