GE øker porteføljen

Published

Kjøper produktlinje fra Oceaneering.

GE har inngått avtale om å kjøpe Oceaneeringsproduktlinje for elektrisk styrte subsea-aktuatorer. Dette melder selskapet i en pressemelding.

Produktlinjen er kjent i markedet under Oceaneering Subsea All Electric og Ifokus-navnet, og er spesialisert på design og produksjon av teknologiske nisjeprodukter til subseaindustrien, med vekt på elektriske aktuatorer. Selskapene forventer å sluttføre transaksjonen i første kvartal 2015, etter at den er godkjent av relevante regulatoriske myndigheter.

Vi er svært godt fornøyd med å signere denne avtalen med GE. De har de globale ressursene, kontrollsystemteknologien og ekspertisen på systemintegrasjon som skal til for å sette Ifokus-aktuatorteknologien i fullskala kommersiell produksjon for å møte det økende behovet for subsea elektrifisering, sier Mark Peterson, Vice President Corporate Development, i Oceaneering.

Oceaneerings ingeniøravdeling på 16 personer som jobber dedikert med Ifokus-produktene vil begynne å jobbe i GE Oil & Gas. De ansatte vil overføres til subsea-avdelingen i Norge, som har kontorer i Stavanger, Trondheim og Sandvika.

Med Ifokus i porteføljen har GE muligheten til å realisere planer om full elektrifisering av produksjonssystemer på havbunnen. Teknologien er raskere å operere i prosessapplikasjoner, den har enestående diagnostisk funksjonalitet og kan sømløst integreres i våre eksisterende subsea kontroll- og kraftsystemer, sier Rod Christie, direktør for subsea i GE Oil & Gas.

Ifokus-teknologien leder an oljenæringens arbeid med å styrke konvensjonelle hydraulisk-styrte kontrollsystemer med raskere elektriske aktuatorsystemer, som har bedre diagnostisk funksjonalitet.

Elektriske aktuatorer, som gjør om elektrisk strøm til mekanisk bevegelse, er montert på produksjonssystemer på havbunnen som kontrollerer strømmen av olje eller gass fra en brønn – eller injeksjon av væsker inn i en brønn for å øke utvinningsgraden av olje og gass. Elektriske aktuatorer appellerer til operatørselskaper fordi de tilbyr potensielt lavere systemkostnader og fordi man reduserer risiko for lekkasje av hydrauliske væsker.

Teknologien er ideell for komplekse subsea-prosesseringsoperasjoner, samt krevende produksjonsmiljøer som dypvannsfelt og felt som er lokalisert langt fra land. Siden den oljen det er lett å hente ut allerede er produsert, forventes det betydelig vekst i disse bransjesegmentene.