Rolls-Royce investerer rundt 40 millioner kroner i Ulsteinvik

Publisert

Totalrenoverer for å være forberedt på voksende ettermarked.

Det er propellfabrikken i Ulsteinvik som skal utvides for å kunne takle det voksende ettermarkedet. Utvidelsen gjør det mulig for Roll-Royce å ta i mot flere store thrustere fra rigger og boreskip som skal gjennomgå service eller reparasjoner. Disse propellene er de største som benyttes offshore i dag.

Oppgraderingen går ut på at Høghallen i Ulsteinvik skal totalrenoveres og et uteareal på syv tusen kvadratmeter skal rustes opp for utendørs og innendørs lagring i telt. I tillegg skal det komme nye kraner i den servicehallen som allerede står der.

  • Les også: Fem vestlandsbedrifter slår seg sammen for å vise muskler i oljebransjen
  • Service mindre syklisk enn nysalg

    - Service på utstyr til skip og rigger er et viktig satsningsområde for Rolls-Royce Marine. Denne delen av vår virksomhet er mindre syklisk enn nysalg, og dermed ekstra viktig når vi opplever nedgangstider i det globale nybyggingsmarkedet. Propulsjonsområdet, som fabrikken i Ulsteinvik er en del av, står for den største andelen av vår globale servicevirksomhet, og det er her vi forventer sterkest vekst i ettermarkedet i fremtiden, uttalte leder for Commercial Marine i Rolls-Royce, Helge Gjerde i et intervju med Norsk Industri.

    Til sammen utgjør dette en investering på nær 40 millioner norske kroner. Arbeidet vil starte omgående og vil være ferdig i mai 2016, ifølge Maritime.no.

    • Les også: Vi som jobber i olja har tjent altfor mye altfor lenge
    • I følge Rolls-Royce sine hjemmesider er det over 30.000 fartøy verden over som benytter utstyr fra selskapet. Ettermarkedet er derfor et voksende og viktig marked som utvikler seg i takt med levering av utstyr. Rolls-Royce drifter i dag 50 servicesentre i 28 land samtidig som de hele tiden utvider sitt tilbud.